EXCLUSIV. Murad o întoarce ca la Ploiești: tratează cu Dinamo, dar în culise are contacte secrete cu Petrolul! Președintele ”lupilor” confirmă: ”Am purtat deja o discuție”

Justin Gafiuc Cătălin Mureșanu 18.08.2022, 20:41
EXCLUSIV. Murad o întoarce ca la Ploiești: tratează cu Dinamo, dar în culise are contacte secrete cu Petrolul! Președintele ”lupilor” confirmă: ”Am purtat deja o discuție”

Sunt câteva săptămâni de când discuțiile pe axa Dinamo – Muhammad Murad sunt în derulare. Omul de afaceri libanez tatonează pista alb-roșie, iar în această seară are și o întrevedere importantă cu Vlad Iacob, administratorul special al ”câinilor”. Clubul din Ștefan cel Mare speră să găsească în colaborarea cu Murad soluția de salvare, dar, dincolo de aceste contacte, bussinesman-ul a demarat în secret tratative și cu Petrolul!

Muhammad Murad, în discuții cu Petrolul?

Informația e confirmată chiar de președintele ”lupilor”, Costel Lazăr:

”E adevărat! Am purtat deja o discuție cu un reprezentant al domnului Murad, despre care am înțeles că ar fi interesat să preia Petrolul. Avem pregătite absolut toate actele, le punem la dispoziție în orice moment. Și în noaptea asta dacă e nevoie!”, ne-a declarat în exclusivitate pentru PLAYSPORT.RO.

”Prezentăm actele și-n noaptea asta dacă e nevoie”

Surse Playsport arată că un apropiat al lui Mohammad Murad a și participat la o întrevedere cu primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, și cu emisarii AGA, o entitate formată din 8 foști jucători ai Petrolului, care patronează practic în acest moment clubul. Între ei se numără legendarul Mircea Dridea, fostul goal-keeper Gheorghe Liliac (prezent cu lotul național la CM 1990) și doi dintre căpitanii istorici ai galben-albaștrilor, Octavian Grigore și Constantin Ștefan.

”Patronii” din AGA ar fi vrut bani imediat!

Patru dintre cei opt ar fi solicitat din partea potențialului nou investitor plata unor sume de bani pentru preluarea drepturilor lor din AGA! Varianta a căzut însă pe loc, iar soluția intermediară avansată pentru moment ar fi aceea ca Murad să preia imediat clubul, să achite datoriile curente, circa 1,5 milioane de euro, și să ducă mai departe bugetul până la finalul campionatului, adică încă circa 3 milioane de euro.

Ar urma apoi să schimbe vara viitoare structura clubului într-o societate pe acțiuni, să păstreze pachetul de control de 60%, iar restul de 40% să se distribuie către cei 8 membri AGA în procente egale de câte 5%. E opțiunea de lucru cu care s-a încheiat întrevederea secretă de la Ploiești, urmând ca în zilele viitoare să vină și un răspuns din partea lui Murad. Eventual o întâlnire directă pentru clarificări și contrapropuneri.

S-au dus deja banii din drepturi TV și de la sponsori

Între timp, Petrolul intră iar într-o zonă financiară sensibilă. Banii din drepturile TV, prima tranșă, au fost deja cheltuiți, la fel o mare parte din sumele de la sponsori, se adună și taxele. ”Sunt două luni restanțe la salarii”, spun surse din club. Asta ar fi însă cea mai mică problemă, dat fiind faptul că întârzieri de acest tip sunt frecvente la majoritatea cluburilor din L1.

Problema în acest moment e atragerea imediată a altor surse pentru completarea bugetului, care în curând riscă să creeze situații tensionate, dacă lucrurile nu se reglează rapid. Murad ar putea fi, prin urmare, soluția miraculoasă, care să țină momentan clubul pe linia de plutire.