EXCLUSIV. O datorie de 220.000 de euro poate aduce interdicție la transferuri pentru FC Voluntari. Vineri e ultima zi în care ilfovenii își pot achita restanța

Autori: Justin Gafiuc, Dumitru Adrian / 09.01.2022, 13:07
EXCLUSIV. O datorie de 220.000 de euro poate aduce interdicție la transferuri pentru FC Voluntari. Vineri e ultima zi în care ilfovenii își pot achita restanța

FC Voluntari este în pericol să primească interdicție la transferuri. Ilfovenii au datorii față de firma de impresariat „Sprint Management”, conform surselor Playsport.

Termen până vineri

FC Voluntari, revelația Ligii 1, are probleme cu datoriile către firma de impresariat mai sus menționată. Conform surselor Playsport, aceștia au de primit, din partea clubului ilfovean, aproximativ 220.000 de euro. Datoria în sine este de 120.000, la care se adaugă penalități și taxe de proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Termenul final pentru achitarea acestei datorii este vineri, 14 ianuarie, în caz contrar, FC Voluntari nu va mai putea opera transferuri.

Suma reprezintă comisionul cuvenit firmei după transferul francezului Aissa Laidouni la Ferencvaros, campioana en-titre din Ungaria. Acesta a semnat cu gruparea maghiară pe 5 august 2020, iar, de atunci, și-a trecut în palmares titlul de campion național în țara vecină.

Fotbalistul a evoluat la gruparea antrenată în acest moment de Liviu Ciobotariu în stagiunile 2018/2019 și 2019/2020. În acest interval, el a bifat 56 de prezențe în tricoul lui FC Voluntari, marcând 7 goluri și oferind 5 pase de gol.

Trebuie menționat faptul că gruparea antrenată de Liviu Ciobotariu nu va putea efectua niciun fel de transfer dacă nu se va înțelege cu firma sau dacă nu va plăti.

Președintele echipei, Bogdan Bălănescu, a oferit o declarație în ceea ce privește această situație.

Nu e nimic adevărat. N-avem nicio datorie!” a spus acesta.

Probleme cu transferul lui Arlauskis?

Cu câteva zile în urmă, conform surselor Playsport, echipa aflată pe locul trei s-ar fi înțeles deja cu Giedrius Arlauskis, portarul lituanian care are în palmares 6 titluri de campion în Liga 1.

La 34 de ani, Giedrius Arlauskis ar putea face invidios orice fotbalist din Liga I cu trofeele pe care le are în palmares. El a evoluat în Liga I pentru Unirea Urziceni, FCSB și CFR Cluj, reușind să câștige titlul cu toate dintre acestea.

Cele mai mari succese le-a avut în Gruia, unde a ieșit de patru ori campion, respectiv în ultimele patru sezoane. În total, Arlauskis are 6 titluri de Liga I în palmares, plus o Cupă a României cucerită cu FCSB și două Supercupe cucerite cu CFR Cluj.

FC Voluntari a mai negociat cu Arlauskis și în toamna acestui an, la scurt timp după ce pe banca formației din Gruia a revenit Dan Petrescu. Lituanianul nu a putut accepta înțelegerea atunci, din cauza faptului că mai avea contract cu CFR Cluj până în vara lui 2022 și încă nu apucase să își rezilieze contractul. Pe lângă acesta, ilfovenii i-au mai adus pe Denis Ciobotariu, împrumut, de la CFR, și pe Muhamed Tehe Olawale, de la Parma.