EXCLUSIV | Petrolul, prima lovitură pe piața transferurilor! Negocieri avansate cu Budescu! „Da, e adevărat!” Cum plănuiesc „lupii” să-și plătească noua vedetă din echipă

Justin Gafiuc / 19.05.2022, 12:54
EXCLUSIV | Petrolul, prima lovitură pe piața transferurilor! Negocieri avansate cu Budescu! „Da, e adevărat!” Cum plănuiesc „lupii” să-și plătească noua vedetă din echipă

Abia s-a terminat petrecerea de promovare la Petrolul, iar ploieștenii prepară prima mutare spectaculoasă în mercato. Surse playsport arată că ”lupii” negociază cu Constantin Budescu, cu care intenționează să semneze contract pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul!

Președintele Costel Lazăr confirmă informația: ”Da, e adevărat, am discutat deja, ambele părți ne dorim colaborarea. Rămâne să stabilim sub ce formulă. Sunt optimist că vom bate palma”.

Tratativele sunt în fază de finalizare, iar clubul e gata să-și asume transferul, chiar dacă Budescu e accidentat și revenirea lui e preconizată abia pentru luna decembrie, în cel mai fericit scenariu. Asta ar însemna ca Petrolul să aconteze un fotbalist de ale cărui servicii să nu se poată folosi timp de jumătate de an și să se expună unor riscuri financiare semnificative în condițiile în care problemele galben-albaștrilor sunt oricum majore.

Clubul stă pe un butoi cu pulbere

”Găzarii” au acumulat datorii de peste un milion de euro, drepturile TV acontate după urcarea în L1 sunt deja disipate, iar discuțiile cu eventuali noi finanțatori întârzie deocamdată să se concretizeze. Clubul stă acum pe un butoi cu pulbere, președintele Costel Lazăr a fost fluierat de fani chiar la petrecerea cu publicul desfășurată în centrul orașului, iar antrenorul Nae Constantin a punctat chiar recent într-un interviu pentru playsport că ia serios în calcul varianta retragerii, dacă nu va primi garanții solide legate de lot și de bani pentru sezonul următor. ”Nu vreau să mă înjure lumea după trei etape”, sublinia tehnicianul în urmă cu circa o săptămână.

”Trebuie să nu mai pot să merg ca să nu mai joc. În rest, am jucat cu toate nenorocirile, injecții, antiinflamatoare. În principiu, cam șase luni de zile va mai dura până când voi reveni pe teren. Pentru mine este prima accidentare mai gravă, dar o să trec peste aceste momente, cu siguranță”, declara Budescu pentru as.ro la începutul lunii mai. 

Salariu de 10.000 de euro pe lună

El a fost prezent și la cheful organizat de club după ultima etapă din L2. Și-a scos între timp ghipsul de la piciorul stâng, la care, pe 3 aprilie, s-a ales cu o ruptură de tendon în timpul partidei FC Voluntari – Farul. A călcat strâmb, fără să fie lovit de nimeni, iar greșeala l-a costat scump din punct de vedere medical. 

Budescu avea la ilfoveni un salariu de 12.000 de euro pe lună, sumă imposibil de asigurat la Petrolul în condițiile actuale. Clubul ar negocia în prezent o soluție de compromis, în sensul în care jucătorul să înceapă să fie plătit din momentul în care va deveni apt și va apărea la antrenamentele echipei. Până atunci, ar suporta doar o parte dintre cheltuielile de recuperare ale fotbalistului.

”Vor să-i ofere maximum 10.000 de euro pe lună, bani care ar urma să fie achitați parțial de club, parțial de un om de afaceri apropiat Petrolului”, susțin surse playsport.