EXCLUSIV | Planul pus la cale de Răzvan Zăvăleanu, în cel mai greu moment din istoria lui Dinamo! Cum vrea să includă în acționariat Clubul Sportiv Dinamo! Aici ai toate detaliile

Cătălin Mureșanu 02.06.2022, 22:45
EXCLUSIV | Planul pus la cale de Răzvan Zăvăleanu, în cel mai greu moment din istoria lui Dinamo! Cum vrea să includă în acționariat Clubul Sportiv Dinamo! Aici ai toate detaliile

 

  • PlaySport.ro vă prezintă detaliile planului legat de cooptarea Clubului Sportiv Dinamo în acționariatul SC Dinamo 1948 SA, mișcare dezvăluită, în exclusivitate, marți, de Răzvan Zăvăleanu în cadrul emisiunii PlaySport Live. Grupele CCJ din cadrul SC Dinamo 1948 SA urmează să fie preluate Clubul Sportiv care, în cota cheltuielilor, primește acțiuni. Săptămâna viitoare, oficialii își vor prezenta, printr-un memorandum, mișcarea strategică în fața ministrului Lucian Bode. 

„Colaborarea cu CS Dinamo ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla clubului. Și cred că forma în care ar trebui să fie făcut acest lucru, ar fi ca CS Dinamo să fie unul dintre acționarii SC Dinamo 1948 SA, astfel că echipa de fotbal să se întoarcă de unde a plecat, în anii 90, în anumite condiții”. 

Marți, în cadrul emisiunii PlaySport Live, Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit planul care se construiește în „Ștefan cel Mare”. O colaborare între SC Dinamo 1948 SA și Clubul Sportiv Dinamo! 

  • VEZI întreaga emisiune AICI 

Astfel, în acest context, se dorește cooptarea CS Dinamo în cadrul acționariatului SC Dinamo 1948 SA. Cum ar fi posibil acest lucru și care sunt pașii? PlaySport.ro a aflat mai multe detalii. 

Totul este legat de Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA, mai precis de grupele de „minifotbal”, copiii până în 14 ani, mai multe echipe care ar urma să fie preluate de Clubul Sportiv Dinamo. Grupele mari, obligatorii conform criteriilor de licențiere, rămân la SC Dinamo 1948 SA. 

În trecut, șefii DDB n-au vrut!

O inițiativă mai veche, însă care a fost blocată în trecut, conform lui Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, de liderii DDB. 

Într-un interviu acordat PlaySport Live, chiar și Marius Niculae a prezentat refuzul celor din DDB în legătură cu aceast demers.

Demersul ajunge la Ministrul Lucian Bode 

În prezent, ideea a reveni pe tapet, iar sursele noastre spun că, săptămâna viitoare, dezideratul, în firma unui memorandum, va ajunge pe masa Minsitrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Dacă toate lucrurile vor funcționa așa cum își doresc șefii și fanii dinamoviști, ideea fiind agreată de marea masă a „câinilor”, CS o să preia grupele de minifotbal de la SC Dinamo 1948 SA. Astfel, societatea pe acțiuni scapă și de o importantă cheltuială, care va fi preluată de Clubul Sportiv Dinamo. În schimb, CS-ul primește acțiuni. „Un procent simbolic”, spun vocile ancorate în negocieri. Însă care cimentează o relație dorită de toți dinamoviștii și, mai important, ca un element de strategie, va securiza chestiunea palmaresului, Clubul Sportiv Dinamo fiind oragnismul care ar putea revendica palmaresul din 1948, anul înființării și până în 1992, atunci când secția de fotbal a început procesul de desprindere de Clubul Sportiv Dinamo. 

Toată mișcarea este gândită în cadrul reconfigurării Planului de reorganizare. Totul trebuie aprobat, inițial, de creditori, apoi de judecătorul sindic. 

Ideaa îi surâde și lui Dorin Șerdean 

Această idee pare a fi și pe placul lui Dorin Șerdean, omul de afaceri care administrează firma Lotus, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA. 

Ionel Augustin știe ceva: „Am înțeles că s-au purtat discuții cu Zăvăleanu, să vedem dacă putem face un parteneriat cu Ministerul de Interne”

În prezent scouter la Academia de Fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, Ionel Augustin, gloria „câinilor” din anii 80, a oferit, la scurt timp după anunțul lui Răzvan Zăvăleanu de la PlaySport Live, o declarație în legătură cu cooptarea Clubului Sportiv Dinamo în rândul acționariatului SC Dinamo 1948 SA. Trebuie să se facă o strategie. Am înțeles că s-au purtat discuții cu Zăvăleanu, să vedem dacă putem face un parteneriat cu Ministerul de Interne ca să preia echipa. E cea mai bună soluție la momentul actual”, a spus „Oneață” în cadrul emisiunii DigiSport Special. 

În acest moment, acționariatul SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în reorganizare judiciară (insolvență) este format din firma Lotus Perfect Products SRL (72,87%), Asociația Peluza Cătălin Hîldan (20,06%), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (7,03 %), respective Cornel Dinu (0,0313%)