EXCLUSIV PlaySport LIVE. Bourceanu, dezvăluire senzațională despre Laurențiu Reghecampf. Cum se bagă antrenorul pe sub pielea fotbaliștilor: „Era un grătar la 2-3 luni. Se dezamorsau bombe”

Olteanu Ștefan / 26.10.2021, 20:32

Invitat în platoul emisiunii PlaySport LIVE, Alex Bourceanu a făcut o dezvăluire senzațională despre antrenorul Laurențiu Reghecampf. Actualul tehnician al Universității Craiova a fost recunoscut întotdeauna pentru relația apropiată pe care a avut-o cu jucătorii săi, dar și pentru modul în care a reușit să gestioneze vestiarul. Bourceanu a explicat una dintre metodele prin care Reghe reușește să facă acest lucru.

Secretul din spatele grătarelor făcute de Laurențiu Reghecampf. Bourceanu, dezvăluire senzațională: „E foarte atent la tot ce se întâmplă”

Alex Bourceanu și Laurențiu Reghecampf au colaborat pentru prima dată la FCSB în sezoanele 2012 – 2013 și 2013 – 2014, când au reușit să cucerească și două titluri în Liga I, iar la mai bine de 7 de ani distanță de atunci, fostul mijlocaș face o dezvăluire senzațională.
Roș-albaștrii au avut o echipă extrem de puternică la acea vreme, reușind câteva performanțe răsunătoare inclusiv pe plan european. Lotul format de Reghecampf era unul foarte unit, iar acest lucru a fost și principalul argument din spatele marilor performanțe.

Pentru a gestiona cât mai bine vestiarul, tehnicianul apela și la o metodă proprie. Celebrele grătare realizate cu întreaga echipă. Bourceanu spune că la aceste mici petreceri era o atmosferă extrem de relaxată, iar de cele mai multe ori fotbaliștii spuneau și ce aveau pe suflet. Astfel, Reghecampf afla toate aceste lucruri și putea să gestioneze situația:

Tot timpul s-a discutat despre grătarele de la Snagov cu Reghecampf. Probabil că în cei doi ani și jumătate au fost la Snagov 10-15 grătare. Adică se întâmpla o dată la 2-3 luni.
În România funcționează acest sistem, pentru a te apropia de jucători. Și în Rusia am făcut 3-4 grătare. În Turcia am făcut o masă cu doner kebap. Au venit doi șefi care făceau doner, au adus două țepușe și ne-au făcut. E un mod de a-ți apropia staff-ul.

Noi, jucătorii români, am învățat să nu spunem nimic de frică. Și atunci când mergi la un grătar, mai bei un pahar de vin, mai mergi și cu soția și începi să mai spui niște lucruri care te apasă. Și se dezamorsează niște viitoare bombe. Plus că antrenorul e foarte atent la ce se întâmplă. Își ia informațiile de acolo și le folosește în slujba echipei”, a explicat Bourceanu, la PlaySport LIVE.

Alex Bourceanu visează la o carieră de antrenor, dar statul român îi pune piedici: „Voi avea hârtiile peste 7 ani”.

Gigi Becali era absent de la grătarele lui Reghecampf

Referitor la patronul echipei, Bourceanu spune că nu a luat parte la niciuna dintre petrecerile organizate de Reghecampf:

Gigi Becali a venit de câteva ori în vestiar. Dar nu am petrecut cu el niciodată. Dar să știți că Gigi Becali dezamorsa de multe ori atmosfera. Gigi Becali avea un fel de a glumi și cumva echipa îl simțea aproape. Era o perspectivă diferită de cea pe care o vedem la TV”, a mai spus Bourceanu.

Laurențiu Reghecampf și-a continuat tradiția inclusiv în afara țării. În 2017, pe vremea când o antrena pe Al Wahda, Reghecampf s-a transformat în bucătar și le-a făcut un grătar fotbaliștilor.