EXCLUSIV PlaySport LIVE. Cornel Dinu a găsit vinovatul! Ce spune despre conflictul dintre Sorescu și fani: „E fix ca la teatru!”

Olteanu Ștefan / 17.12.2021, 19:50

Prin intermediul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, Cornel Dinu a tranșat conflictul dintre Deian Sorescu și fanii lui Dinamo. Sorescu a fost dezbrăcat de un suporter după înfrângerea cu CS Mioveni din runda precedentă, iar gestul a stârnit numeroase reacții.

„Principalul vinovat e Sorescu!”. Cornel Dinu a reacționat în direct la PlaySport LIVE

Intrat în direct în ultima ediție a emisiunii PlaySport LIVE, Cornel Dinu a explicat, într-un mod caracteristic, de ce Deian Sorescu este vinovat pentru ce s-a întâmplat la duelul dintre CS Mioveni și Dinamo.
Fotbalistul de 24 de ani a înscris singurul gol al „câinilor” în înfrângerea cu 1-2, iar la finalul partidei a mers să le dea socoteală fanilor dezamăgiți. În acel moment, unul dintre suporteri l-a dezbrăcat de tricou pe Sorescu și i-a transmis că „nu îl merită”.

Cornel Dinu a făcut o paralelă între fotbal și teatru și, în acest mod, a oferit principalul argument pentru care Deian Sorescu a fost găsit vinovat.
Legenda clubului alb-roșu spune că este normală o apropiere între jucători și suporteri, dar scena și publicul nu trebuie confundate niciodată. În concluzie, Sorescu nu avea ce să caute printre fani la finalul partidei, lasă de înțeles Cornel Dinu:

Depinde despre ce vrei să vorbim. În primul rând, discuția ar putea fi lungă. Lucrurile sunt foarte clare. Fotbalul, handbalul și tot ce vreți dumneavoastră, sunt o formă a teatrului în mișcare cu efort sportiv. În fotbal, sigur că este tot o formă de teatru. Trebuie să existe un respect, un atașament incontestabil, ca în orice reprezentație teatrală, între jucători și ceea ce înseamnă spectatori. Deci între sală și scenă. Este firesc, indiferent de situație, mai ales la ceea ce reprezintă suflarea dinamovistă, să te apropii. Pentru că te încurajează. Dar ați văzut vreodată la teatru ca cineva din public se urce pe scenă?
Mie nu mi s-a întâmplat niciodată. Lucrurile sunt denaturate, trăim niște timpuri dramatice. Principalul vinovat, după părerea mea, este Sorescu.
E de apreciat ce fac suporterii, dar lucrurile depășesc un normal. Nu știu dacă e vorba de galeria nord, dacă e sud-ul”, a spus Cornel Dinu, în direct la PlaySport LIVE.

Cornel Dinu nu s-a uitat la CS Mioveni – Dinamo. „Probabil că ultimul meci la care nu mă uitasem a fost înainte de 1956”

De asemenea, Cornel Dinu a evidențiat din nou faptul că suferă extrem de mult din cauza situației în care se află Dinamo. Tocmai din această cauză, refuză să se mai uite la meciurile echipei. Partida cu Chindia Târgoviște din runda cu numărul 19 a fost ultimia vizionată de „Mister”:

Mi-am programat să nu mai văd meciurile lui Dinamo. Ce se întâmplă acolo mă face să sufăr din foarte multe puncte de vedere și îmi creează o stare de spirit groaznică. Am o oarecare vârstă, o oarecare uzură, probleme medicale. Încerc cât de cât să nu le accentuez. Văzând ce se întâmplă la Dinamo și simțind asta, nu poate să îmi creeze decât un sentiment de suferință.
(n.r. – Cât timp a trecut de la ultimul meci al lui Dinamo pe care nu l-a văzut?) Nu îmi aduc aminte, probabil că înainte de 1956, când s-a introdus televiziunea la noi, de atunci nu mi s-a mai întâmplat să nu văd un meci de-al lui Dinamo. Am văzut multe meciuri și în perioada aia, deși aveam 7-8 ani.

Nu știu, starea în care a ajuns Dinamo din punct de vedere valoric și comportamental, te distruge. La Dinamo e o catastrofă la ora actuală, unică în istoria ei.
Și atunci, dă-mi voie să încerc să mă protejez. Sufăr când văd neputință. Am văzut partida cu Târgoviște, care mi-a fost de ajuns. La Târgoviște am crescut, m-am format, educația primară, și eram legat într-un fel de Chindia. Dar să văd că Dinamo are vreo 6-7 ocazii până să marcheze un gol și după aia ce se întâmplă… Nu știu, îmi face rău și nu mai rezist pentru că am o uzură”, a mai spus Cornel Dinu.