EXCLUSIV Playsport Live | Costel Gâlcă a renunțat la o avere ca să scape de Gigi Becali: „Au fost multe momente tensionate”

Robert Zanfir / 22.10.2021, 21:47
EXCLUSIV Playsport Live | Costel Gâlcă a renunțat la o avere ca să scape de Gigi Becali: „Au fost multe momente tensionate”

Costel Gâlcă (49 de ani) a fost invitatul emisiunii Playsport Live, moderată de redactorul șef adjunct Mihai Roșoiu. Tehnicianul de numele căruia se leagă ultimul titlul al FCSB a dezvăluit suma uriașă la care a renunțat atunci când a plecat din clubul lui Gigi Becali.

Costel Gâlcă este un antrenor cu priză în Liga 1, cel puțin la nivel declarativ. Fostul mare mijlocaș al naționalei a fost pe lista mai multor cluburi în această vară. Între acestea, FC U Craiova sau Sepsi, cu care a fost la un pas de înțelegere.

Costel Gâlcă a renunțat la o avere ca să scape de Gigi Becali: „Au fost multe momente tensionate”

Fostul antrenor al danezilor de la Veijle și-a amintit la Playsport Live cum s-a despărțit de FCSB, deși este omul de care sunt legate ultimele mari performanțe ale roș-albaștrilor.

Am avut clauză și la FCSB, 500 de mii de euro. În caz că nu câștigam campionatul… să nu fiu… Au fost multe momente tensionate, normal că au fost. Sunt multe momente din astea în viața clubului, în viața unui antrenor… Dar am renunțat.

Clauzele sunt puse pentru siguranță. Așa văd eu lucrurile. A dat timp antrenorului să poată să muncească. Dacă aș fi dorit să iau banii, aș fi stat în continuare la Steaua (FCSB, n.r.). Eu cu Gigi (Becali – n.r.) am vorbit foarte puțin.

Dar, să fim realiști, în perioada mea a avut o perioadă mai neplăcută (a fost în închisoare – n.r.)
Costel Gâlcă, la Playsport Live.

„La Steaua e o problemă”

Constantin Gâlcă a vorbit și despre subiectul războiului dintre CSA Steaua și FCSB. Spune că a fost pe noul stadion Steaua și că își dorește ca echipa Armatei să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu toate acestea, fostul mijlocaș și-ar dori ca cele două părți implicate în război să ajungă la o înțelegere.

„Am mai spus, Armata și echipa domnului Gigi Becali trebuia să ajungă la o înțelegere.

În iarnă aveam 10 puncte (în mandatul lui Costel Gâlcă, n.r.), s-au produs multe schimbări la echipă. Foarte greu să vii cu alti jucători, să se acomodeze, să jucam asiociativ. Eu, cât de cât am avut o bază de jucători, dar și la mine, când am fost, au plecat vreo 7-8. E greu, ai nevoie de timp, în pregătiri îmi amintesc că am luat bătăi bune.

Să nu uităm că FCSB are niște condiții extraordinare. Depinde de persoană..”, a mai spus Gâlcă la Playsport Live.

Playsport a dezvăluit în exclusivitate că reactivarea lui Gigi Becali în spațiul public l-a dezamăgit pe Edi Iordănescu și că acesta s-ar fi plâns apropiaților din cauza unei răciri a relației cu patronul. Din informațiile noastre, omul de afaceri ar fi invidios pe parcursul echipei.

„Nu știu dacă Gigi Becali e invidios pe antrenori. La Steaua (FCSB) este o problemă, pentru că vând jucători an de an și trebuie să câștige trofee… nu e ușor. E foarte greu pentru un antrenor”, a mai spus Costel Gâlcă la Playsport Live.