Exclusiv Playsport Live. Mircea Sandu a vorbit în premieră despre ruptura care a schimbat viitorul naționalei

Giosanu Catinca / 22.11.2021, 19:36
Exclusiv Playsport Live. Mircea Sandu a vorbit în premieră despre ruptura care a schimbat viitorul naționalei

Într-un interviu pentru PlaySport.ro, Mircea Sandu a spus că dacă ar fi la cârma Federației Române de Fotbal (FRF) ar aduce un antrenor tânăr, precum Adrian Mutu sau Mirel Rădoi, doar dacă aceștia ar accepta să colaboreze cu o comisie tehnică puternică.

Dacă aș aduce un antrenor Rădoi, Mutu, aș aduce un antrenor tânăr numai cu condiția să colaboreze cu o comisie tehnică. Altfel ar fi Dan Petrescu, Boloni sau Pițurcă, dar Pițurcă a spus că nu mai vrea în fotbalul românesc.

”Trebuie să ne ținem oamenii valoroși aproape”

Mircea Sandu consideră că România nu are deocamdată șanse să ajungă la Campionatul Mondial, din cauză că cei care ar putea să ducă prima reprezentativă acolo, nu acceptă să preia naționala, fiind personalități foarte puternice. Totuși, el spune că este nevoie ca în comisia tehnică trebuie să fie oameni precum Hagi, Andone sau Lucescu.

Ce e comisia tehnică de astăzi, unde se regăsesc mari jucători, nu înseamnă că ei pot să organizeze.”, a mai spus fostul internațional și președinte al FRF, pentru PlaySport.

De asemenea, Mircea Sandu a reacționat cu privire la declarația pe care a făcut-o Victor Pițurcă la adresa lui.

La momentul respectiv, nimeni nu ar fi putut să ia o altă decizie. Am încercat foarte mult să merg cu Pițurcă la Istanbul, dar nu a vrut nici în ruptul capului. Așa a fost momentul… am ales între antrenor și jucători. Ei trebuiau să se orienteze. E greu, la 22-23 de ani… Decizia pe care am luat-o atunci… Pițurcă are dreptate că nu am mers pe mâna lui, el nu a vrut să meargă la Istanbul.”, a adăugat el.

Mircea Sandu, despre discuțiile cu Ionuț Lupescu:  ”Am o relație foarte bună cu el”

În momentul în care a fost întrebat dacă s-a simțit trădat de către un membru al Generației de Aur, mai ales că s-a spus că Ionuț Lupescu a încercat la alegerile sale la UEFA să direcționeze anumite voturi spre altcineva, Mircea Sandu a oferit următorul răspuns:

Nu știu ce să vă spun acum… Eu am o relație foarte bună cu Ionuț Lupescu și cu băieții din zona respectivă. Dacă a fost ceva de genul acesta a trecut… Eu am fost ales, mi-am făcut munca, datoria pe care am avut-o și față de UEFA mai bine sau mai rău.”, a fost reacția lui Mircea Sandu.

”Am încercat foarte mult să merg cu Pițurcă la Istanbul, dar nu a vrut nici în ruptul capului”

Tot în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, Mircea Sandu a făcut câteva declații cu privire la ceea ce a spus Victor Pițurcă despre el, și anume că, dacă ar fi fost în locul său la FRF, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

Așa cum am mai spus, tot ce a fost bun, a rămas fotbalului și tot ce a fost rău am preluat eu. La momentul respectiv, nimeni nu ar fi putut să ia o altă decizie în care Petrescu, Popescu, Hagi și, probabil, și alții. Faptul că după turneul final ei s-au retras mie mi-a spus că eu am făcut o greșeală. Dacă atunci luam decizia de a-l asculta pe Pițurcă și ei nu mai veneau la echipa națională era un lucru, faptul că mi-am asumat și am rămas cu jucătorii, renunțând la antrenor, mi-am asumat la fel.

Am încercat foarte mult să merg cu Pițurcă la Istanbul, dar nu a vrut nici în ruptul capului. Oltean încăpățânat cum este, nu a vrut nici în ruptul capului. Și așa a fost momentul… am ales între antrenor și jucători. După aceea jucătorii m-au trădat…nu pe mine, fotbalul, echipa națională… Ei trebuiau să se orienteze. E greu, la 32-33 de ani… să duci în ambele planuri.

Decizia pe care am luat-o atunci… Pițurcă are dreptate că nu am mers pe mâna lui, el nu a vrut să meargă la Istanbul. De două trei ori am încercat să îl conving.”, a conchis Mircea Sandu.