EXCLUSIV. Portarul crescut de Real Madrid a vorbit despre chinul din „Ștefan cel Mare”: „Cinci luni nu am văzut niciun ban. Salariile mi-au fost plătite de DDB”

Bădulescu Silvian 27.11.2022, 17:04
EXCLUSIV. Portarul crescut de Real Madrid a vorbit despre chinul din „Ștefan cel Mare”: „Cinci luni nu am văzut niciun ban. Salariile mi-au fost plătite de DDB”
  • Tomas Mejias (33 de ani) a fost unul dintre membrii „coloniei spaniole” sosite în „Ștefan cel Mare” în „era Cortacero”. Portarul crescut la academia celor de la Real Madrid a bifat zece meciuri pentru „câini”. Ulterior, când situația a devenit extrem de dificilă, goalkeeper-ul a părăsit corabia;
  • Playsport.ro a luat legătura cu goalkeeper-ul spaniol, ultima oară legitimat la Western Sydney Wanderers, Australia. Ibericul a vorbit despre lunile pe care le-a petrecut în București. Neplătit de club, a suportat, din propriul buzunar, toate cheltuielile survenite în capitala României.
  • Ulterior, după cum a mărturisit, „am primit cinci salarii de la DDB. O parte din ele au reprezentat cheltuielile de aici pentru chirie, mașină, dar cinci luni n-am văzut niciun ban. În același timp, n-am vrut să creez probleme”. Liber de contract, Mejias este la curent cu situația echipei, spunând că „urmăresc echipa, dar nu foarte mult. Știu că sunt în a doua jumătate a ligii secunde”.

„Totul arăta foarte bine la început. După trei săptămâni, au început problemele în toate departamentele”

Tomas Mejias a venit, cu „colonia spaniolă”, în „Ștefan cel Mare” la începutul sezonului 2020-2021.

Inițial, acestuia i-a fost prezentat un proiect grandios. Totul, însă, a devenit un coșmar chiar din primele săptămâni.

Totul arăta foarte bine la început. Un agent m-a sunat la momentul respectiv, mi-a spus că există posibilitatea să vin la Dinamo. Eu, fiind liber de contract, am acceptat, știind că este un club mare.  Pe Cortacero sau Melero nu-i știam din Spania, nu știam cine sunt. Auzisem de Cosmin Contra și Paul Anton, dar, la nivel personal, nu îi cunoșteam. Credeam că totul o să meargă bine.” 

Ulterior, „după trei săptămâni, au început să apară probleme peste tot: mâncare, meciuri în deplasare, mijloc de transport”.

Chiar și în condițiile actuale, relația cu suporterii a fost excelentă.

Cu suporterii n-am avut treabă, am încercat să dau tot ce am mai bun, am dat 100% la antrenamente, la meciuri. Am mai primit mesaj pe social media după ce am plecat, dar n-au fost probleme.”

„DDB mi-a plătit cinci salarii. O parte din ele au reprezentat cheltuielile din București, clubul nu mi-a plătit nimic”

Dinamo a fost a treia experiență în străinătate pentru Mejias. Anterior, acesta fusese legitimat la Middlesbrough (Anglia) și Omonia (Cipru), pe lângă echipele din țara natală.

Mejias a recunoscut că, în momentul în care a plecat din „Groapă” (ianuarie 2021), salariile i-au fost achitate prin DDB.

Nu mai trebuie să primesc niciun ban de la Dinamo. DDB mi-a dat două salarii inițial și încă două sau trei după, nu-mi mai amintesc exact. Cinci salarii primite în total pentru perioada petrecută la Dinamo, toate de la DDB, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie și jumătate din ianuarie 2021, când am plecat de la club.”

În România, din cauza situației, a fost nevoit să se descurce cu bani din propriul buzunar.

Nu stăteam la Săftica, ci undeva în centrul Bucureștiului. Clubul nu mi-a plătit nimic, a trebuit s-o fac eu. Înțelegerea a fost să iau două salarii în ianuarie, când am plecat, de la DDB. Știam că oamenii muncesc acolo, știam situația suporterilor, nu am vrut să creez probleme. Aceste două salarii au reprezentat cheltuielile din București: chirie, mașină. Nu am văzut niciun ban cinci luni, cum am menționat.”

În prezent liber de contract după experiența din Australia, portarul nu este rupt de fotbalul din România.

Ține legătura, din când în când, cu Paul Anton și este la curent cu situația „câinilor” lui Ovidiu Burcă.

Pe lângă jucătorii spanioli de atunci, mai vorbesc cu Paul Anton. În ceea ce privește Dinamo, urmăresc echipa, dar nu foarte mult. Sunt, însă, la curent cu situația actuală. Știu că sunt în liga secundă, la jumătatea clasamentului.”

  • Tomas Mejias a disputat zece partide la Dinamo, toate ca integralist. A fost trecut, în două ocazii, și pe banca de rezerve. În acest interval, a încasat 16 goluri, timp în care a închis poarta de două ori;
  • Goalkeeper-ul de 33 de ani s-a aflat în curtea lui Real Madrid din 2001 până în 2014. Pe lângă partidele de la echipele C și B ale „galacticilor”, Mejias a bifat și șase minute în La Liga, într-o victorie cu 4-0 în fața celor de la Getafe, când Cristiano Ronaldo a marcat un „hattrick”, iar Karim Benzema, actualul Balon de Aur, a înscris și el o dată.
Urmăriți Playsport.ro și pe