EXCLUSIV | Prima reacție dinspre CSA Steaua după discuția din jurul bielorusului Vasili Hamutovski. „E război acolo, trebuie să fim primitori”

Olteanu Ștefan Helmis Andreea 05.04.2022, 20:41
EXCLUSIV | Prima reacție dinspre CSA Steaua după discuția din jurul bielorusului Vasili Hamutovski. „E război acolo, trebuie să fim primitori”

Vasili Hamutovski (43 de ani) a fost prezentat cu mult entuziasm la CSA Steaua pe 1 aprilie, iar la patru zile distanță a venit și prima reacție dinspre Clubul Armatei cu privire la transferul fostului portar bielorus. Hamutovski se va ocupa de pregătirea tinerilor goalkeeperi ai Stelei și va colabora Gheorghe Nițu (61 de ani), care se afla deja în curtea clubului roș-albastru.

În direct la PlaySport LIVE, Ștefan Iovan a spus adevărul despre aducerea lui Vasili Hamutovski la CSA Steaua. Prima reacție din partea clubului roș-albastru

Prin intermediul unei intervenții telefonice la PlaySport LIVE, Ștefan Iovan, jucător de legendă al clubului CSA Steaua, a oferit prima reacție cu privire la aducerea bielorusului Vasili Hamutovski în cadrul echipei. Hamutovski a fost prezentat cu mult entuziasm de CSA Steaua, pe 1 aprilie. El i s-a alăturat lui Gheorghe Nițu, care era deja antrenor cu portarii la academia Stelei, și se va ocupa de creșterea tinerilor goalkeeperi.
Mutarea a fost preluată intens și de toată presa sportivă din România și a fost descrisă drept o adevărată „lovitură” dată de CSA Steaua. Însă, în realitate, aducerea lui Hamutovski în Ghencea este doar o soluție de moment. CSA Steaua și-a arătat deschiderea pentru a-i oferi lui Hamutovski un loc în care să își exercite meseria, însă imediat ce războiul din Ucraina va lua sfârșit, fostul goalkeeper se va întoarce la PFK Lviv, cu care se afla sub contract. PFK Lviv evoluează în prima divizie a Ucrainei.

De ce trebuie să ne întrebăm? Când vin persoane cu femei, cu copii la granița trebuie să întrebe pe cineva? Atâta timp cât e război acolo, trebuie să fim primitori cu toată lumea. Deci Hamutovski poate să stea două săptămâni, poate să stea o lună. Facem un gest caritabil pentru toată lumea. El nu a venit la echipa mare. A venit și lucrează împreună cu alți portari cu renume. Lucrează împreună la centrul nostru de copii. Deci trebuia să facem acea mare vâlvă pentru că a venit să lucreze? Să ne ajute pe o perioadă grea pentru fotbalul din Ucraina că să zic așa”, a declarat Ștefan Iovan, la PlaySport LIVE.

Vasili Hamutovski a fost primit cu brațele deschise la CSA Steaua. Ștefan Iovan o confirmă

Marți, în presa sportivă din România, a fost distribuită o informație potrivit căreia, aducerea lui Vasili Hamutovski nu ar fi fost pe placul tuturor oamenilor de la CSA Steaua. Însă, în direct la PlaySport LIVE, Ștefan Iovan a transmis că nu s-a pus problema de așa ceva și aducerea bielorusului s-a făcut cu acordul tuturor. De asemenea, Ștefan Iovan a insistat din nou cu aspectul că Vasili Hamutovski va face tot posibilul să ajute clubul Steaua, însă doar până când invazia Rusiei din Ucraina se va opri:

Știam de venirea lui Hamutovski și că o să ne ajute. Am fost de acord în tot ceea ce înseamnă oamenii care vin. Mai ales, Hamutovski care a fost și apropiat de clubul nostru, nu poate decât să ne ajute. Eu din câte știu e antrenor cu portarii la Lviv, echipa de prima ligă.
Eu m-am bucurat că a fost primit. Cred că am făcut ceva bun și nu trebuie mediatizat acest lucru. A venit la noi, lucrează cu noi și ne bucură. E un profesionist, un om serios. Am văzut că pune pasiune, pricepere și asta e un lucru foarte mare”, a mai transmis Ștefan Iovan, la PlaySport LIVE.

Din postura de fotbalist, Vasili Hamutovski a cucerit două titluri de campion alături de echipa roș-albastră, în 2005 și 2006.
După încheierea carierei de sportiv, Hamutovski a fost antrenor cu portarii la Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest și FC Lviv.

Daniel Oprița, mesaj războinic după ce Steaua a aruncat-o în criză pe Petrolul. „Nu trebuia să ieșim învinși de pe stadionul nostru!”. Ce a spus despre lupta la promovare.

Urmăriți Playsport.ro și pe