EXCLUSIV. Primul patron din Liga 1 care se revoltă împotriva lui Burleanu la scurt timp după ce a câștigat alegerile

Olteanu Ștefan / 12.04.2022, 15:20
EXCLUSIV. Primul patron din Liga 1 care se revoltă împotriva lui Burleanu la scurt timp după ce a câștigat alegerile

Valeriu Iftime este primul patron din Liga 1 care se revoltă împotriva lui Răzvan Burleanu, după ce acesta din urmă a câștigat alegerile FRF și va fi numit în fruntea fotbalului românesc pentru al treilea mandat consecutiv. Intrat în transmisiune directă la PlaySport LIVE, finanțatorul echipei FC Botoșani s-a declarat extrem de dezamăgit de faptul că Burleanu nici măcar nu a avut parte de un contracandidat. În același timp, Iftime spune că două mandate i-au fost de ajuns lui Burleanu pentru a demonstra în fotbalul românesc.

„Este o mare greșeală. Nu am nicio teamă să îmi spun punctul de vedere”. Valeriu Iftime, primul patron din Liga 1 care se revoltă împotriva lui Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu a câștigat alegerile FRF pentru a treia oară la rând, din postura de unic candidat, iar primul patron din Liga 1 care se revoltă împotriva președintelui este nimeni altul decât Valeriu Iftime.
Finanțatorul echipei FC Botoșani a fost cel mai dezamăgit de faptul că nimeni nu și-a depus candidatora pentru a concura cu Răzvan Burleanu:

Nu am aflat astăzi, dar știam de câteva luni de zile că e un singur candidat. Este o mare greșeală a celor care se ocupă de fotbal și a celor care au o anumită responsabilitate. Sunt mulți oameni care ar fi trebuit să depună candidatura. Nu au depus, rămâne Burleanu, nu putem să facem nimic, doar să comentăm.

Oricum, ce s-a întâmplat până acum, în 8 ani, nu a fost vreo schimbare care să fie vizibilă și foarte, foarte puțini oameni care au pretenții că fotbalul nostru poate face mai mult sunt nemulțumiți.

Nu îmi este teamă de repercusiuni. Nici chiar așa, nu am nicio teamă. Dacă ar fie să fie luate măsuri împotriva mea, atunci am fi cu 30 de ani în urmă, nu cu 20 sau cu 8. Eu mi-am spus punctul deschis, cred că trebuia să fie o schimbare clară de conducere la nivelul FRF. Asta pentru a avea o altă variantă, care putea să fie mai bună decât ce a fost până acum. Pe de altă parte, eu cred că mai mult de 8 ani, oricare ar fi tipul de federație, ligă sau ce vreți, e mult”, a transmis Valeriu Iftime, la PlaySport LIVE.

Valeriu Iftime recunoaște că l-a susținut pe Burleanu în 2014 și 2018. „Acum sunt pur și simplu bulversat”

Așa cum am precizat și anterior, mandatul câștigat de Răzvan Burleanu pe 12 aprilie 2022 este al treilea în fruntea Federației Române de Fotbal. Valeriu Iftime spune că fostul și actualul președinte și-a epuizat toate încercările de a revitaliza fotbalul românesc:

Da, l-am susținut pe Burleanu acum 8 ani când nu avea nicio șansă și mi se părea că trebuie făcută o schimbare. Am asistat 4 ani și încă 4 ani. Ideea e că trebuia să mai vină cineva și să pună o ofertă acum.
Eu nu am treabă, nu l-am iubit pe domnul Burleanu nici acum 8 ani. În schimb, l-am respectat pentru curaj și pentru faptul că vine să schimbe ceva după niște foști crocodili extraordinar de bine înfipți. Da, l-am votat, bineînțeles că l-am votat. L-am votat când nimeni nu credea că va câștiga. Și l-am susținut și acum 4 ani. Credeam că în al doilea mandat mai poate schimba ceva, iar acum sunt pur și simplu bulversat. Pentru că eu cred că mai mult de două mandate, duc la un monopol incredibil.

Categoric acum 4 ani am avut mai multă încredere în Burleanu decât în Lupescu. Am crezut în continuitatea la conducere, decât în oferta făcută atunci de Ionuț Lupescu și cei care l-au susținut.

Nu știu, am auzit… Că să nu vorbim, că vor fi repercusiuni. Eu nu cred în ele, cred într-o normalitate și cred că ar trebui să votăm ce e mai bine pentru fotbal. Nu trebuie să fim închiși la opinie.

Dacă nu a fost nicio abținere, înseamnă că l-au votat toți. Ceea ce nu mai contează. Îmi e și rușine să spun, astăzi, că fotbalul românesc dă toate voturile, nu se abține nimeni, nu dă nimeni împotriva. Un vot împotriva ar fi dat o anumită…”, a mai declarat Valeriu Iftime.