EXCLUSIV: Regretatul Florin „Țuțu” Condurățeanu, unul dintre „arhitecții” revenirii lui Gică Hagi la națională: „Țuțu era producătorul și a știut despre strategia lui Adrian Păunescu”

Claudia Balan / 29.06.2021, 13:15
EXCLUSIV: Regretatul Florin „Țuțu” Condurățeanu, unul dintre „arhitecții” revenirii lui Gică Hagi la națională: „Țuțu era producătorul și a știut despre strategia lui Adrian Păunescu”

Povestea e veche. Revenirea lui Gică Hagi la echipa națională după 11 luni de absență a fost un boom mediatic la vremea respectivă. Efectele nu mai trebuie amintite. Regele s-a întors sub tricolor, a jucat contra Ungariei, Portugaliei și Slovaciei și a dus România la Euro 2000. Nu mulți, însă, sunt cei care știu că regretatul Florin „Țuțu” Condurățeanu este unul dintre arhitecții revenirii lui Gică Hagi la națională.

Regretatul Florin „Țuțu” Condurățeanu, unul dintre „arhitecții” revenirii lui Gică Hagi la națională

Echipa națională gâfâia în calificările pentru Campionatul European de Fotbal din Olanda și Belgia. După un start furibund, România simțea cum îi scapă calificarea printre degete. Era nevoie de un șoc la echipa condusă atunci de Victor Pițurcă. În birourile Antenei 1, însă, se punea la cale o minune.

Postul care-și avea sediul pe atunci în Băneasa difuza un talk show sportiv moderat de marele poet, Adrian Păunescu. Acesta, împreună cu mâna lui dreaptă, Florin Condurățeanu. Omul de televiziune decedat ieri, era cel care făcea și defăcea la „Meciul Meciurilor”, show-ul de mare succes la finele anilor 90.

Țuțu Condurățeanu, unul dintre oamenii de bază ai lui Adrian Păunescu în încercarea de a-l readuce pe Hagi!

În redacția Jurnalului Național, Florin Condurățeanu dă șfară că marelui Păunescu i-a venit ideea de a-l readuce pe Gică Hagi la echipa națională. Cătălin Oprișan, vedeta Antenei 1, povestește cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile într-un articol semnat pe site-ul a1.ro.

„Țuțu” stă în ușa departamentului ”Sport” de la ”Jurnalul Național”. ”Mă, Bardul are o idee. Vrea să-l întoarcă pe Rege la echipa națională. Am nevoie de numărul lui de celular, să-l sune, să-l cheme la emisiune!”. ”Țuțu” e Florin Condurățeanu, producătorul show-ului sportiv ”Meciul Meciurilor” de la Antena 1”, rememorează Cătălin Oprișan.

Catalin Oprișan, unul dintre oamenii care l-au cunoscut pe Florin Condurățeanu
Catalin Oprișan, unul dintre oamenii care l-au cunoscut și au lucrat cu  Florin Condurățeanu

Cătălin Oprișan: „Era unul dintre marii suporteri ai echipei naționale”

La 22 de ani distanță de la celebra emisiune, Cătălin Oprișan, cunoscutul om de televiziune și unul dintre protagoniștii matinalului Antenei 1, „Neatza cu Răzvan și Dani”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate:

Florin Condurățeanu era un împătimit al sportului. Iubea echipa națională, îl iubea pe Gică Hagi, iubea tot ce însemna mari sportivi ai României. Domnul Adrian Păunescu îi spunea „arhitectul” pentru că el era sfătuitorul de taină la emisiunea Meciul Meciurilor. Cu Țuțu se consulta în orice decizie lua la capitolul show-ului. Deci, da, putem spune despre Țuțu Condurățeanu că a fost unul dintre artizanii acelei reveniri, care a rămas în legendă”, ne-a mărturisit Cătălin Oprișan.

Deznodământul acelei seri de poveste e cunoscut de toată lumea. După ce Hagi a rezistat rugăminților lui Păunescu vreme de aproape un ceas, acesta a cedat și a oferit celebra replică: „Dar cine sunt eu să refuz echipa națională?”, moment publicat și în articolul semnat de Cătălin Oprișan.

Cu Gică Hagi pe teren, România avea să obțină atunci ultimele mari rezultate la un turneu final. Remiză cu Germania, victorie cu Anglia și o calificare în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia și Olanda, aceasta fiind și cea mai importantă performanță a tricolorilor la o competiției continentală.