EXCLUSIV Simona Halep l-a impresionat pe legendarul Mats Wilander! Interviu sincer pentru Playsport: „E fantastică”

Octavian Vasilescu / 06.07.2022, 23:08
EXCLUSIV Simona Halep l-a impresionat pe legendarul Mats Wilander! Interviu sincer pentru Playsport: „E fantastică”

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022, iar românca l-a impresionat pe legendarul Mats Wilander (57 de ani).

Halep a învins-o pe Amanda Anisimova (20 de ani, locul 25 WTA), scor 6-2, 6-4, în sferturile de finală de la All England Club.

Mats Wilander a acordat un scurt interviu pentru Playsport, în care a vorbit despre atitudinea Simonei Halep și colaborarea ei cu Patrick Mouratoglou (52 de ani).

Mats Wilander o laudă pe Simona Halep: „Este mai agresivă acum”

Playsport: Pe o scară de la 1 la 10, ce notă ați acorda pentru jocul Simonei Halep din acest sezon?

Mats Wilander: Sincer, nu aș putea să acord o notă pentru modul în care s-a prezentat în acest sezon. În schimb, aș putea analiza atitudinea ei din teren, și vă pot spune că are o atitudine fantastică. Mi-a plăcut să o văd și la Roland Garros, dar din păcate a suferit acel atac de panică, după cum a declarat și ea.

Playsport: Cum ați descrie colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou?

Mats Wilander: Îmi amintesc că după atacul de panică de la French Open, Patrick Mouratoglou s-a dus direct la ea și a întrebat-o ce urmează. Nu a întrebat-o dacă se simte ok, a întrebat-o la ce turneu va juca în continuare. Cred că el i-a permis Simonei să-și analizeze jocul și să-și caute un stil pe gustul ei. Ea e capabilă acum să joace la intensitatea la care își dorește.

Playsport: Simona Halep impresionează în acest an în meciurile disputate pe iarbă. O avantajează această suprafață?

Mats Wilander: Mi se pare că Halep este mai agresivă acum. Cred că acum îi place foarte mult să joace pe iarbă, se mișcă foarte bine în teren. Nu are niciun fel de problemă dacă mingea sare foarte sus, sau dacă mingea se află foarte jos. Lovește bine în orice situație.

Playsport: Ce avantaje are Simona Halep în acest moment?

Mats Wilander: Simona are în bagaj două trofee de Grand Slam și a ocupat în trecut locul 1 mondial. Cu siguranță le intimidează pe celelalte jucătoare, are acest avantaj. Contează mult și statutul, nu trebuie doar să lovești mingea foarte puternic și să încerci să-ți scoți adversarul din teren. Până acum, în meciurile Simonei Halep de la Wimbledon am văzut un tenis jucat la cel mai înalt nivel.

Mats Wilander are 7 trofee de Grand Slam

Suedezul Mats Wilander are în CV șapte trofee de Grand Slam. A triumfat la Australian Open (1983, 1984, 1988), Roland Garros (1982, 1985, 1988) și US Open (1988). La Wimbledon a ajuns cel mai sus în faza sferturilor de finală, la trei ediții.

În total, Wilander a câștigat 33 de trofee ATP și a ocupat poziția de lider mondial. În prezent, el este unul dintre specialișii Eurosport în cadrul turneelor de Grand Slam.

Din 2002, Wilander face parte din Tennis Hall of Fame.

Simona Halep, în semifinale la Wimbledon 2022

În penultimul act de la Wimbledon, Halep se va duela cu Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA). Rybakina a trecut în sferturi de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Meciurile de la Wimbledon pot fi urmărite în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport și în direct la TV pe canalele Eurosport.