EXCLUSIV. Șoc după șoc la Dinamo. După ce Mircea Rednic a fost demis, fanii dinamoviști au parte de o nouă veste uluitoare. „De la 1 ianuarie, Dorin Șerdean va prelua pachetul majoritar de acțiuni”

Cătălin Mureșanu / 21.12.2021, 19:24
EXCLUSIV. Șoc după șoc la Dinamo. După ce Mircea Rednic a fost demis, fanii dinamoviști au parte de o nouă veste uluitoare. „De la 1 ianuarie, Dorin Șerdean va prelua pachetul majoritar de acțiuni”

O nouă știre de mare interes apare în „Ștefan cel Mare”! Contactat telefonic pentru a comenta subiectul legat de demiterea lui Mircea Rednic, Cornel Țălnar, fost jucător, antrenor și membru al Consiliului de Administrație la Dinamo, a făcut un anunț de ultimă oră.

Țălnar: „De la 1 ianuarie, domnul Șerdean va prelua pachetul majoritar al acțiunilor”

Potrivit„Țânțarului”, Dorin Șerdean, fostul președinte al clubului din „era Pablo Cortacero” va prelua acțiunile Lotus, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA, începând cu 1 ianuarie 2022.

Astfel, Șerdean, care anunțat încă din vară că a semnat un acord cu Cortacero în acest sens, o să devină numărul 1 în club, firma Lotus deținând peste 72% din acționariatul SC Dinamo 1948 SA.

„Eu nu am crezut niciodată că, în istoria acestui club, pentru care am jucat și am antrenat, se poate întâmpla așa ceva. Dezastrul este rezultatul celor din PCH, după ce ei au preluat echipa și au dus-o în moarte clinică. Sperăm ca, din 1 ianuarie, când domnul Șerdean va prelua pachetul acțiunilor, lucrurile se vor schimba. Sunt optimist pentru că există discuții cu mai mulți posibili investitori interesați, entități, care au așteptat ca Planul de reorganizare să fie aprobat, să treacă, să știe care sunt datoriile și să înceapă negocierile. Aceștia vor să vină, să bage banii necesari și să scoată cât mai repede clubul din insolvență, există această oportunitate”, a anunțat Cornel Țălnar, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Șerdean merge în Spania pentru a obține ultimele semnături de la Cortacero, de la 1 ianuarie devine proprietarul Lotus

Din informațiile PlaySport, Dorin Șerdean va merge în acest final în Spania pentru obține ultimele semnături de la Pablo Cortacero, omul care a preluat firma Lotus, printr-o majorare de capital social de 2000 de lei, de la George Drăghia, un apropiat de-ai lui Ionuț Negoiță.

În vară, într-o declarație în exclusivitate pentru PlaySport.ro, Dorin Șerdean anunța că are o înțelegere cu omul de afaceri spaniol.

Am semnat un acord, care este de fapt un ante-contract, cu domnul Cortacero. Vânzarea necesită o ședință AGA și o schimbare a statutului societății. Ante-contractul prevede vânzarea de acțiuni sau o infuzie de capital din partea domnului Cortacero într-un termen de timp rezonabil. Dacă aduce bani, ante-contractul devine caduc (n.r. se anulează). Vorbim de acțiunile de la SC Dinamo 1948 SA, din cadrul Lotus, nu de Lotus ca firmă. Este vorba de banii necesari ieșirii cât mai rapide din insolvență”.

Detaliile înțelegerii dintre Șerdean și Cortacero

Conform înțelegerii dintre Șerdean și Cortacero, ibericul trebuia să vireze 5 milioane de euro în conturile clubului până în decembrie, altfel Lotus trece în proprietatea lui Dorin Șerdean.