EXCLUSIV. Speranțe de la Răzvan Lucescu pentru Dinamo, înaintea barajului cu U Cluj. ”Clubul are în istorie reveniri miraculoase”. Ce șanse sunt să cumpere clubul împreună cu tatăl său

Justin Gafiuc 29.05.2022, 12:22
EXCLUSIV. Speranțe de la Răzvan Lucescu pentru Dinamo, înaintea barajului cu U Cluj. ”Clubul are în istorie reveniri miraculoase”. Ce șanse sunt să cumpere clubul împreună cu tatăl său

„Dinamo înseamnă copilăria mea. E partea de viață legată de tata. Rămâne acolo, în suflet. O simpatie!”, își începe Răzvan Lucescu discursul despre situația critică în care a ajuns clubul din Ștefan cel Mare, aflat la 90 minute distanță de o retrogradare istorică. Sau de o salvare miraculoasă, după 0-2 în turul barajului pentru salvare contra lui U Cluj. 

Și, înainte de a continua, antrenorul lui PAOK simte nevoia să facă o paralelă: ”Rapidul e însă ceva mult mai profund. Vorbim despre maturitatea mea, despre creșterea mea ca om, despre performanțe”.

”Dacă va fi pusă în situația sportivă de a retrograda, să cadă!”

”Susțin că Dinamo trebuie să fie în prima ligă. Nu e posibil să fie lăsată așa în aer de cei care au condus până acum și să ajungă în această situație la limită”, spune Lucescu jr. Completează: ”Dacă va fi pusă în postura sportivă de a retrograda, să cadă! Dar va trebui făcut ceva imediat pentru a lupta la promovare. E nevoie de formațiile de top, de brandurile puternice la vârful fotbalului românesc. Emulația pe care o crează aceste cluburi aduce o influență pozitivă și asupra celorlalte competitoare. Cu tot respectul, una e să joci cu Voluntari, Mioveni, Chiajna sau Clinceni, alta cu nume încărcate de istorie”.

Nuanțează: ”E greu să te uiți la un Clinceni – Voluntari. Sigur, foarte bine, să fie și unul-două cluburi de acest gen. Apare un meci în care Voluntariul bate pe FCSB. OK, o mare surpriză! Face parte din frumusețea fotbalului. Dar tot brandurile mari fac spectacolul, aduc lumea în tribune. Trebuie să fie însă bine organizate, să aibă capacitatea de a rămâne acolo, sus”. 

”Respect pentru Sepsi, dar nu va avea niciodată impactul lui Dinamo, Rapid sau Steaua”

Aduce și două exemple recente: ”E incredibil ce se întâmplă la Sepsi. Au reușit să crească, reprezintă o zonă importantă a țării, de unde a dispărut, din păcate, Brașovul, dar au nevoie de rezultate și de timp. Nu se vor ridica însă niciodată la nivelul lui Dinamo, Rapid, Steaua sau CFR ca impact. E, de asemenea, CFR-ul. A fost un teren propice să crească în Cluj pe fondul decăderii Universității. Au beneficiat de un management extraordinar, de o strategie coerentă. Au construit o echipă puternică, au adus jucători străini buni pentru România, au atins performanțe remarcabile. Totuși, pe plan local, nu vezi aceeași emulație în jurul clubului. Parcă tot spre Universitatea merge mai mult lumea”. 

Înapoi la Dinamo cu întrebarea dacă roș-albii sunt capabili să revină în retur după eșecul din prima manșă: ”Nu cunosc deloc echipele, nu le-am văzut pe teren să știu cum arată. Un 0-2 e însă greu de întors. Fotbalul ne-a arătat însă că există formații capabile de astfel de reveniri, iar Dinamo are în istorie momente de răsturnări spectaculoase”. 

”Eu sunt antrenor în Grecia și atât. Restul vorbiți cu tata”

Dacă Dinamo se duce în divizia secundă cu problemele actuale, ele se șterg prin simpla retrogradare? Nu! Clubul are nevoie să fie gestionat de cineva măcar echlibrat, dacă nu se poate foarte puternic financiar. Să existe o strategie, un proiect”, mai afirmă Răzvan Lucescu. 

Iar la final ezită să intre în detalii pe tema fierbinte a unei posibile implicări active a familiei Lucescu în renașterea ”câinilor”. Prin urmare, sunt Mircea și Răzvan deciși să cumpere Dinamo? O chestiune reaprinsă recent și de un speech al lui Il Luce: „Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion”. Adică 2024! 

”Luați, vă rog, ce spune tata! Vorbiți cu el! Eu sunt antrenor în Grecia și atât. E singurul lucru la care mă gândesc acum”, a încheiat Lucescu jr.

Urmăriți Playsport.ro și pe