Exclusiv. Suferință pentru Gică Craioveanu după eliminarea lui Villarreal. „Grande”, analiză pentru PlaySport: „Rezultat mincinos. Îi văd pe Ivan, Cicâldău și Tănase în La Liga”

Gabriel Berceanu / 04.05.2022, 13:25
Exclusiv. Suferință pentru Gică Craioveanu după eliminarea lui Villarreal. „Grande”, analiză pentru PlaySport: „Rezultat mincinos. Îi văd pe Ivan, Cicâldău și Tănase în La Liga”

Fostul internațional Gheorghe Craioveanu a comentat aseară pentru Onda Cero, radio spaniol cu sute de mii de ascultători, semifinala Ligii Campionilor dintre Villarreal și Liverpool. Partida superbă în care ibericii au condus cu 2-0 la pauză, scor la care s-ar fi intrat în prelungiri după 0-2 pe Anfield. Și pe care trupa lui Klopp a reușit finalmente să o câștige cu 3-2, calificându-se în finala Champions League.

Gică Craioveanu a fost fotbalistul cu care a început practic să se nască Villarreal în fotbalul mare, spaniol și european! Tricolorul a jucat în perioada 1998-2002 pentru formația din Castellon, la primul lor sezon in istorie în La Liga! Craioveanu, la 30 de ani, marca 13 goluri în ediția istorică, o performanță uriașă în acel context. Ulterior, a ajuntat echipă și să revină în La Liga!

“Cum a revenit Liverpool? Klopp, Diaz și oboseala spaniolilor”

În exclusivitate pentru Playsport, Gică Craioveanu povestește încă la cald, după nici 24 de ore de la finalul partidei, cum a trăit de la imposibil la speranță și entuziasm, dar și înapoi spre resemnare, marele meci făcut de Villarreal. Și cum evaluează toată desfășurarea:

“Am început meciul cu inima strânsă, după 0-2 la Liverpool e foarte dificil, dar prima repriză a fost una la superlativ! Să fim corecți, Liverpool nu a avut șanse, a fost spre zero! Cu Salah și Thiago, omul fundamental la mijloc pentru ei, total ieșiți din joc. Am comentat meciul la Onda Cero, acolo comentez meciurile lui Villarreal, Sociedad și Getafe, echipele din Spania pentru care am jucat. La pauză chiar credeam că se va întâmpla minunea, erau argumente certe”

Craioveanu identifică și elementele-cheie care au dus la revenirea lui Liverpool în joc și la deznodământ:

“Sunt câteva lucruri care explică finalul pe care nu mi l-am dorit. Întâi de toate, ședința lui Klopp la pauză și intrarea lui Diaz. Au modificat enorm jocul lui Liverpool. Mai ales pentru că Mane a trecut în zona vârfului și a început să câștige duelurile în spatele fundașilor lui Villarreal. Albiol făcuse o primă repriză excelentă, dar aceste schimbări au transformat meciul. Apoi, să ne gândim la oboseala celor de la Villarreal. Au jucat cam cu aceiași jucători și în campionat, și în Europa. E alt context, comparativ cu Liverpool, cu forța lotului de acolo”.

“M-am enervat rău cu Dia, dar s-a obținut mai mult decât maximum!”

Rămâne întrebarea: a fost maximum ce putea obține Villarreal, o formație în umbra granzilor din La Liga și reprezentând un oraș de 52.000 de locuitori? Sau putea, totuși, să joace final Ligii Campionilor?

“Eu cred că s-ar fi putut obține calificarea în 90 de minute, dacă ne raportăm la prima repriză. Dacă se ajungea în prelungiri, Liverpool era mare favorită la calificare, din punct de vedere fizic, în primul rând. Bine, nouă ne-a lipsit și Danjouma, un atacant foarte bun, excelent în dueluri unu la unu, dar accidentat acum. M-am enervat rău cu Dia în atac, surprins de vreo patru ori în ofsaid!”

Poate cel mai emoționant moment al serii a fost creat de fanii lui Villarreal care au început să cânte imnul echipei și să-și aplaude favoriții la 3-2 pentru Liverpool. Iată cum l-a trăit Craioveanu:

“Eu cred că s-a obținut maximum din această campanie europeană, poate și puțin mai mult decât maximum, ca să spun așa! Gândește-te, 52.000 de locuitori are Villarreal. Când am jucat pe Allianz Arena cu Bayern Munchen în sferturi chiar am comentat că tot orașul intră pe stadion și rămân încă vreo 20.000 de scaune goale! Suporterii au cântat pe final de meci pentru că au simțit meritul extraordinar al echipei și ce relație formidabilă antrenor-conducere-jucători există la club! A fost sublim momentul…”

“Îi văd la Villarreal pe Tănase, Cicâldău sau Ivan!”

Craioveanu a scris istorie pentru “Submarinul Galben” din Castellon, au mai jucat pentru Villarreal și Constantin Gâlcă sau Marius Iordache, o jumătate de sezon. Andrei Rațiu, fundașul de azi al naționalei, legitimat la Huesca, a fost crescut tot de Villarreal. Putem spera să vedem jucători români la acest nivel? Cu atât mai mult cu cât Ioan Andone declara recent că l-ar vedea pe Florin Tănase la Villarreal!

“Foarte realist, eu spun că putem avea jucători la nivelul acesta, în tricoul lui Villarreal! Tănase, despre care spunea Ioan Andone, eu cred că are multă calitate și, dincolo de asta, faptul că marchează foarte mult, deși nu e vârf, îi aduce un plus foarte apreciat în evaluările pe care le-ar face un club de aici. Îi văd la Villarreal sau la un club de acest nivel și pe Cicâldău sau Ivan. Mai ales că se zvonește că Villarreal îl va vinde pe Danjouma. Noi avem jucători de talent, trebuie să renunțăm însă la mentalitatea mulțumirii cu puțin! Gata, ne-am transferat, avem salariu mare… și ce facem? Eu am plecat la 27 de ani din România și am ieșit de două ori golghter! Nu m-am grăbit să plec repede, câine surd la vânătoare!”