EXCLUSIV. Tânărul Petrila e pariul lui Dan Petrescu. Ce viitor îi prevede mijlocașului care a impresionat la CFR Cluj

Autori: Gabriel-Alexandru Ioniță, Justin Gafiuc / 10.03.2022, 13:57
EXCLUSIV. Tânărul Petrila e pariul lui Dan Petrescu. Ce viitor îi prevede mijlocașului care a impresionat la CFR Cluj

Dan Petrescu mizează că tânărul Claudiu Petrila se va transfera curând într-un campionat puternic, dacă va avea în continuare evoluțiile foarte bune de până acum. În acest sezon, extrema de 21 de ani a reușit să marcheze 7 goluri și să ofere 3 pase decisive în 32 de meciuri jucate în toate competițiile.

El a impresionat prin tehnica în regim de viteză și prin capacitatea de a percuta apărările adverse în ciuda unui fizic nu foarte impunător. Astfel, el a atras rapid interesul unor echipe din campionate puternice ale Europei.

Dan Petrescu este impresionat de calitățile lui Claudiu Petrila

Pe rând, AS Roma, Hertha Berlin și Lille și-au manifestat interesul pentru Claudiu Petrila. Dar și o formație din Major League Soccer. Singurul motiv pentru care a rămas la CFR Cluj a fost reprezentat de pubalgia care l-a ținut departe de gazon o perioadă destul de lungă.

Chiar și așa, odată revenit pe teren, Petrila a dovedit că este unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga 1. Fapt susținut și de Dan Petrescu, cel care consideră că este doar o chestiune de timp până când tânărul fotbalist va pleca la o echipă puternică din Europa.

Într-un interviu acordat pentru PlaySport, Dan Petrescu a subliniat că nu are niciun merit în ascensiunea fulminantă a lui Petrila din acest sezon. Antrenorul campioanei CFR Cluj susține că doar calitățile sale l-au făcut să se impună într-o echipă dominată de fotbaliști cu experiență.

„Petrila s-a descoperit singur”

„Bursucul” este convins că, dacă va fi ferit de accidentări pe viitor și va rămâne la fel de serios, Claudiu Petrila va ajunge la un club important din Europa.

Petrila și-a câștigat locul în echipă. Nu l-a băgat Dan Petrescu, nu l-a descoperit Dan Petrescu. El singur s-a descoperit, e un talent. Dacă își vede de treabă la antrenament și joacă bine, a marcat și multe goluri, sunt convins că va ajunge într-un club mare din Europa. Așa își și dorește. Acum trebuie să rămână serios la antrenamente, a trecut și peste o pubalgie. Nu e ușor, te oprești puțin, am pățit și eu. Dacă va rămâne fără accidentări, Petrila va putea juca oriunde în Europa”, a spus Dan Petrescu.

Claudiu Petrila este cotat în acest moment de Transfermarkt la 1.1 milioane de euro. El este jucător de bază al naționalei de tineret a României, pentru care a jucat 4 meciuri, nereușind încă să marcheze.

EXCLUSIV. Dan Petrescu cere schimbarea actualului format al Ligii 1. Cum vrea antrenorul campioanei să se desfășoare meciurile