EXCLUSIV: UEFA intenționează să-l nominalizeze pe Ovidiu Hațegan pe lista arbitrilor VAR pentru Mondiale! Care e starea medicală a arădeanului

Justin Gafiuc / 28.04.2022, 19:27
EXCLUSIV: UEFA intenționează să-l nominalizeze pe Ovidiu Hațegan pe lista arbitrilor VAR pentru Mondiale! Care e starea medicală a arădeanului

A trecut mai bine de o lună de când Ovidiu Hațegan a suferit un infarct la Arad, iar informațiile despre starea lui medicală sunt deocamdată incerte. Apropiați ai ”centralului” FIFA spun că situația lui s-a ameliorat după operația suferită la Timișoara și e în faza unor controale amănunțite.

”Nu știe nici el când va putea lua o decizie vizavi de arbitraj. E un moment sensibil, așteaptă câteva evaluări aprofundate din partea doctorilor pentru a știi încotro s-o apuce”, subliniază o sursă playsport. Pentru Hațegan, marea miză a potențialei reveniri în circuit este Campionatul Mondial din noiembrie/decembrie, în Qatar.

Burleanu a scăpat ”porumbelul”

Dacă n-ar fi pățit necazul cardiac, era printre favoriții cerți pentru lista finală de 10 arbitri din zona UEFA care vor merge la CM. Acum, postura a fost preluată din mers de Istvan Kovacs, ale cărui prestații în Champions League au impresionat, ultima dată la semifinala Manchester City – Real Madrid 4-3, iar prezența sa la Mondiale se profilează tot mai clar.

”Istvan Kovacs și Hațegan, pe care nu trebuie să-l uităm, sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel. Pe lângă participarea lor la Campionatul European, ne așteptăm ca amândoi să fie prezenți și la Mondial. Vassaras are un contact constant cu Ovidiu Hațegan, pe care îl așteptăm. El își dorește să revină, cu siguranță. Așa am înțeles din ultimele discuții”, a punctat recent președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Arădeanul are certificare video, lista finală se anunță în maximum o lună

Rețeta după care cuplul Kovacs – Hațegan ar putea merge la CM e una neașteptată. Ovidiu ar urma să fie selectat în lotul arbitrilor VAR! El are deja certificarea necesară, a și fost prezent în cabina video chiar la câteva meciuri europene ale lui Istvan. În plus, cei din grupul VAR nu trebuie să susțină niciun fel de teste fizice, ceea ce nu l-ar mai expune pe Hațegan unor pericole suplimentare din cauza efortului.

Singura condiție pe care arădeanul trebuie s-o mai îndeplinească e să obțină la timp avizele medicale interne favorabile. Adică faptul că pericolele au trecut și poate lua în calcul inclusiv o reintrare în arbitraj, măcar pe latura VAR.

UEFA urmează să anunțe aleșii pentru CM în maximum o lună de zile. Alte confederații, precum Africa și Oceania, au comunicat deja listele finale cu locurile alocate.