EXCLUSIV Un fost rapidist are încredere totală în echipa lui Mutu: „Pot lua titlu chiar de anul ăsta!”

George Drafta 25.11.2022, 23:08
EXCLUSIV Un fost rapidist are încredere totală în echipa lui Mutu: „Pot lua titlu chiar de anul ăsta!”

Giuleştenii nu vor să ardă etapele aşa cum a anunţat patronul Dan Şucu. Titlul nu este un obiectiv pentru trupa din Grant în acest sezon, deşi suporterii s-au înfierbântat după ce au văzut startul de stagiune al alb-vişiniilor.

Pe locul secund la 7 puncte de liderul Farul,  Săpunaru & Co ar trebui luaţi în serios de rivale în continuare.

Dan Alexa este convins că fotbaliştii lui Mutu pot surpinde în continuare candidatele tradiţionale la supremaţie.

„I-am urmărit campionatul ăsta, credeam că se pot bate la primele 3-4 poziţii. Dar la ce am văzut în meciurile cu CFR Cluj şi Farul, Rapidul poate câştiga campionatul încă de anul ăsta, nu văde de ce nu. Au un mare atu atmosfera de pe Giuleşti,  trebuie să rezolve problema cu meciurile din deplasare, este primordial.

Rapidul este locul perfect unde poţi face performanţa, stadion nou, suporteri incredibili, finanţator care investeşte bani. Se întâmplă lucruri acolo ca la un club care poate face performamţă de cel mai înalt nivel. Rapidul poate doar să crească. Mutu este un antrenor foarte motivat cu personalitate. Şi-a dorit foarte mult să antreneze, Rapidul i se potriveşte mănuşă, îi oferă ce îşi doreşte el. Mă bucur pentru asta”, a declarat Dan Alexa, în exclusivitate în emisiunea Playsport Live.

Dan Alexa s-ar bucura pentru performanţele trupei din Grant
Dan Alexa s-ar bucura pentru performanţele trupei din Grant

Transfer cerut şi de la Braşov

Florinel Coman poate fi cea mai importantă mutare a rapidiştilor în pauza de mercato din această iarnă. Şi Dan Alexa consideră că atacantul vicecampioanei are nevoie de un restart. Iar Rapidul ar fi o alegere potrivită.

„Florinel Coman a a fost unul dintre talentele fotbalului românesc, din păcate pentru el a crescutg puţin sau a regresat. Îl ştiu de pe vremea când juca la Viitorul, apăruse el atunci când eu eram la Târgu Mureş antrenor. Dar a stagnat, poate ar trebui să schimbe mediul, ar fi mai motivat. Este de mult timp la FCSB şi eu simt că e greu să mai crească”, a completat tehnicianul Braşovului.

Analiza „vişiniilor” post pe post

Fost jucător şi antrenor al Rapidului, Dan Alexa e de părere că lotul giuleştenilor trebuie întărit doar dacă cei aduşi sunt un plus faţă de componenţii actuali ai echipei.

„Cred că Rapidul stă bine la fundaşi centrali, mai este şi Iacob care este un jucător de prespectivă. În zonele laterale, îl au pe Morais, Ştefan este şi el de perspectivă, în drepta Onea surprinzător le-a luat faţa lui Dussaut şi Belu. Cam ce au luat au fost jucători buni şi au confirmat.

La orice nivel se întăresc este foarte bine. Trebuie să aducă peste nivelul lotului. Acomodarea cu Rapidul nu este uşoară. Săpunaru şi Grigore mai joacă cel puţin un an. Au un lot bun,  dar uitându-ne la CFR ei pot face trei echipe”, a încheiat fostul rapidist.

Urmăriți Playsport.ro și pe