EXCLUSIV. Valeriu Iftime, acid cu echipa sa. Obiectivul de la începutul sezonului s-a schimbat la 180 de grade. „La cum jucăm, avem noroc dacă evităm retrogradarea”

Bădulescu Silvian 05.11.2022, 12:30
EXCLUSIV. Valeriu Iftime, acid cu echipa sa. Obiectivul de la începutul sezonului s-a schimbat la 180 de grade. „La cum jucăm, avem noroc dacă evităm retrogradarea”
  • FC Botoșani a fost una dintre echipele cu pretenții la început de sezon. Startul moldovenilor în campionat a confirmat așteptările pe care le avea toată lumea de la trupa lui Valeriu Iftime. Totuși, în timp, cu scurgerea etapelor, botoșănenii s-au scufundat și au stat mai degrabă în a doua jumătate de clasament;
  • După cinci etape fără înfrângere, vineri, pe teren propriu, FC Botoșani a cedat, la limită, în fața celor de la FC Voluntari. Playsport.ro l-a contactat pe patronul echipei din nordul țării. Iftime a recunoscut că, în acest moment, obiectivul principal al echipei a devenit evitarea retrogradării;
  • În același timp, a dat de înțeles că decizia de a schimba antrenorul stă chiar la tehnician. Mihai Teja are, conform spuselor lui Iftime, destinul în propriile mâini. În plus, criticat de Gigi Becali, Dawa are ușa deschisă la FC Botoșani.

„Mă gândesc la evitarea retrogradării acum”

FC Botoșani a fost una dintre echipele care au început cu pretenții campionatul. După despărțirea de Marius Croitoru și venirea lui Mihai Teja, moldovenii au fost, în primele cinci etape, în fruntea clasamentului.

Ulterior, a venit o serie neagră, de șapte partide fără victorie. Până la meciul de vineri, cu FC Voluntari, FC Botoșani avea cinci meciuri în care nu cunoscuse înfrângerea (patru egaluri și o victorie).

Valeriu Iftime, patronul echipei, a vorbit, pentru Playsport.ro, de situația de la formația de pe locul 11.

E greu de spus. N-am fost la meciul cu FC Voluntari de aseară. Eu nu-l dau afară pe Teja. El trebuie să se hotărască ce face. Atmosfera e bună, am fost acum două zile la echipă. Acum este altceva, nu știu, echipa nu prea joacă și suntem într-o situație proastă.”

În același timp, a subliniat și obiectivul echipei, unul în antiteză cu cel setat la început de sezon.

La cum jucăm, în momentul acesta, să avem noroc la evitarea retrogradării. Nu mă mai gândesc la play-off.”

„Pe Dawa l-aș lua cu două mâini și i-aș dubla salariul”

Gigi Becali a declarat că nu se mai bazează pe Joyskim Dawa. Fundașul venit de la FC Botoșani a picat în dizgrațiile patronului vicecampioanei după meciul cu Anderlecht.

M-am convins și eu de Dawa, căruia i-am luat tot timpul apărarea. Acum m-am convins. Îmi plăcea în primele meciuri, cum mi-a plăcut și de Edjouma, dar ei, dacă s-au văzut titulari, nu se mai concentrează.”, declara Becali în urmă cu o săptămână.

Totuși, fundașul din Camerun are ușa deschisă la FC Botoșani.

Bineînțeles că l-aș vrea, dar nu mai vine Dawa de la 15.000 de euro la 4000. Poate juca oricând fotbal la o echipă mare. Are o problemă la FCSB, dar nu știu ce se întâmplă acolo, nu e într-o formă bună. L-aș lua cu două mâini și i-aș dubla salariul, dar nu va veni la Botoșani. Cu Edjouma e aceeași poezie. Nedelcu, Coman, pe care a dat milioane de euro, s-au ridicat la nivelul așteptărilor? Miculescu la fel. Nici echipa nu trece printr-o perioadă foarte bună. Și eu sunt surprins de jocul lor.”

Urmăriți Playsport.ro și pe