EXCLUSIV. Valeriu Iftime, după suspendarea drastică dictată de FRF. „E adevărat că am vorbit urât și-mi pare rău!”

Bădulescu Silvian / 30.07.2022, 12:47
EXCLUSIV. Valeriu Iftime, după suspendarea drastică dictată de FRF. „E adevărat că am vorbit urât și-mi pare rău!”
  • Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a primit o suspendare de șase luni de la „oricare activitate legată de fotbal.” La aceasta se adaugă și o amendă de 20.000 de lei;
  • Patronul echipei din Nordul Moldovei a fost contactat de Playsport.ro și a oferit prima reacție după decizia dată de către Comisia de Disciplină a FRF. Conducătorul echipei FC Botoșani regretă declarația făcută în urmă cu două luni la adresa „centralului” Horațiu Feșnic. Pentru patronul moldovenilor urmează un recurs și o lămurire vizavi de ceea ce înseamnă, cu exactitate, această suspendare.

Suspendarea drastică pentru Valeriu Iftime: „Vreau și eu o lămurire!”

Valeriu Iftime a fost suspendat de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Patronul celor de la FC Botoșani a primit o amendă de 20.000 de lei și interdicție de la „oricare activitate legată de fotbal pentru șase luni.”

Contactat de Playsport.ro, Valeriu Iftime a oferit prima reacție în ceea ce privește acestă suspendare.

Da, am dreptul la recurs și o să fac. Nu știu nici eu ce înseamnă „interzicerea oricărei activități legate de fotbal”. Vreau să cer și eu o lămurire. N-am voie să semnez documente? Am sau n-am voie să vorbesc? Habar n-am. La meci am voie sa merg, ca spectator. Nu e deloc comod să primesc o asemenea știre, suspendat peste tot. Îmi pune mie un semn de întrebare. Atâta timp cât o asemenea decizie poate fi interpretată ca fiind un om periculos pentru fenomenul fotbal, trebuie să stau departe, să nu-mi arăt fața. Mă deranjează foarte tare.”

Totuși, de la ce a pornit totul? După ce FC Botoșani a pierdut barajul pentru Conference League, în fața Craiovei, Valeriu Iftime l-a criticat dur pe „centralul” Horațiu Feșnic.

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate.Nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional.”

„Nu e poziția mea să fiu guraliv sau să jignesc!”

În urmă cu două luni, Botoșani pierdea, 2-0, în fața Craiovei și, în același timp, rata fotbalul european pentru stagiunea 2022-2023.

Totuși, Valeriu Iftime regretă limbajul folosit la momentul respectiv.

Nu e deloc poziția mea să fiu un guraliv, un om rău sau care să jignesc. E adevărat că, de ceea ce se leagă Comisia, am vorbit urât la adresa domnului Feșnic și-mi pare rău. Mi-am cerut scuze, dar mai mult nu pot să fac. Cred că e tăiată din topor, să sperie lumea. O să fac recurs, o să mă lămuresc și o să fac ca lucrurile să fie ok. Nu vreau să fiu un factor destabilizator pentru acest fotbal minunat din România în condițiile în care fac niște eforturi teribile ca fotbalul din Botoșani să trăiască. Totuși, nu are legătură cu fotbal. Nu trebuie să fim agresivi în limbaj, asta o recunosc și pentru asta o să-mi corectez poziția viitoare, mai ales că a venit VAR-ul, care mă salvează într-o mare proporție (n.r. – râde).”

FC Botoșani a început ca din tun campionatul. Elevii lui Mihai Teja au câștigat primele două partide și au punctaj maxim.

În etapa a treia din Superligă, moldovenii se deplasează la Sibiu, pentru partida cu FC Hermannstadt. Meciul este programat luni, pe 1 august. Sibienii, nou-promovați, au o victorie, 3-0 cu CS Mioveni, și un egal cu Chindia în noua stagiune.