EXCLUSIV Verdict definitiv în dosarul „mită pentru Mircea Sandu”. Prima reacție a fostului președinte FRF, vehementă: „De 12 ani trăiesc așa”

Catalan Alexandru 09.08.2021, 15:43
EXCLUSIV Verdict definitiv în dosarul „mită pentru Mircea Sandu”. Prima reacție a fostului președinte FRF, vehementă: „De 12 ani trăiesc așa”

Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi soţia sa, Elisabeta, au fost achitaţi definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar de luare de mită.

Mircea Sandu, achitat definitiv de Curtea de Apel

Mircea Sandu era acuzat în dosarul respectiv, de către DNA, că ar fi primit o mită de 724.000 lei de la reprezentanţii unei case de avocatură. Astăzi, 9 august 2021, Curtea de Apel a dat verdictul definitiv în cazul acestui dosar, iar Mircea Sandu este nevinovat.

Prima reacție a fostului președinte de la FRF

În exclusivitate pentru PlaySport.ro, Mircea Sandu a oferit și o primă reacție după aflarea verdictului:

Nu am avut nicio emoție. De 12 ani trăiesc în normalitatea asta. A fost o anchetă de nouă ani, s-au făcut toate demersurile necesare și s-a dovedit că nu am vreo culpă. Dacă știam în 1990 când am candidat pentru președinția FRF că va exista o situație de genul ăsta în România, cu lupta împotriva corupției ilustrată cu președinți de cluburi sau agenți de jucători, aș fi fost mult mai circumspect. Sunt pensionar, îmi văd de viață și de nepoți, pe care îi cresc aici și în Franța. Măcar de ar avea și ei copilăria noastră, dar mă tem că asta nu mai e posibil. Mai am un pentru dosar și abia aștept să scap și de acela”, a declarat Mircea Sandu, în exclusivitate pentru PlaySport.ro

Decizia Curții de Apel

În același dosar, soția lui Mircea Sandu, Elisabeta, a fost achitată pentru complicitate la luare de mită.

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – DNA împotriva sentinţei penale nr. 1168 din data de 08.10.2020 pronunţate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în dosarul nr. 17005/3/2019. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția inculpatului, a părții civile și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanțe”, se arată în minuta deciziei.

Acuzațiile aduse de procurori

Mircea Sandu şi soţia sa au fost trimişi în judecată de DNA în iunie 2019. Ei erau acuzați atunci de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, susţineau procurorii.