EXCLUSIV. Veste uriașă pentru Dinamo! Zăvăleanu anunță și reducerea datoriilor, dacă planul „APCH – acționar majoritar” reușește: „S-au rezolvat anumite lucruri”

Robert Zanfir 26.09.2022, 19:17
EXCLUSIV. Veste uriașă pentru Dinamo! Zăvăleanu anunță și reducerea datoriilor, dacă planul „APCH – acționar majoritar” reușește: „S-au rezolvat anumite lucruri”

Răzvan Zăvăleanu le dă o veste fabuloasă fanilor lui Dinamo. Reprezentantul administratorului judiciar al clubului a declarat la Playsport Live că datoriile clubului se vor reduce în cazul în care PCH va deveni acționar majoritar al clubului.

Dinamo pare că a intrat în „era” faptelor mari. Playsport a anunțat în exclusivitate că administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA a depus la Tribunalul București „Planul de reorganizare modificat”. În urma acestuia, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo ar urma să devină acționar majoritar (99,17%), în timp ce Lotus, actualul acționar majoritar, va ajunge la o cotă socială de sub 1%.

Veste uriașă pentru Dinamo! Zăvăleanu anunță și reducerea datoriilor, dacă planul „APCH – acționar majoritar” reușește

Răzvan Zăvăleanu a intervenit în direct la Playsport Live și a anunțat că datoriile lui Dinamo ar putea scădea la 1,5 milioane de euro, față de cele 1,8 milioane de euro despre care se vorbea inițial. Totul, în scenariul în care Asociația Peluza Cătălin Hîldan ar deveni acționar majoritar, dacă daoriile către suporteri vor fi convertite în acțiuni.

„Pentru noi e un lucru care a fost pregătit în timp, dincolo de presiunile la care am fost supuși, am încercat să facem în așa fel încât lucrurile să funcționeze bine, să fie așezate legal. Am făcut un pas pe care probabil oricine l-ar fi făcut dacă era în locul nostru.

În afară de faptul că nu aveam o sursă de finanțare viabilă, prin care să se acopere datoriile societății, gândiți-vă că în aceeași măsură faptul că se datorau sume foarte mari de bani PCH-ului era de natură a afecta foarte tare din punct de vedere fianciar societatea”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

Dinamo, vânată de investitori în noua situație?

„Este evident că aceasta măsură de conversie a împrumutului în acțiuni a venit că una firească. Atâta timp cât PCH și-a dorit să admită această conversie, era o măsură care trebuia luată. Sumele de bani care sunt de plată acum sunt mult mai mici.

Vedem șanse de redresare a societății și șanse foarte mari să vina un nou partener, un investitor, care preluând sume mai mici și știind cu cine discuta, să accepte aceasta situație.

Datoriile pentru perioada dinaintea deschiderii procedurii sunt de 1,5 milioane de euro. Între timp s-au mai rezolvat anumite lucruri, au mai fost plătiți anumiți creditori și în ultima variantă de calcul sumele sunt undeva la aproape 1,5 milioane de euro.

Întotdeauna când treci prin justiție, întotdeauna nu e totul cum te gândești că vă fi, însă noi credem că am așezat lucrurile din punct de vedere legal așa cum trebuie. Vor fi emoții, dar eu cred că vom reuși în demersul asta”, a mai declarat Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe