EXCLUSIV VIDEO. Harta noilor săli polivalente din România. Vom avea arene noi la Tulcea, Bistrița, Turda, Constanța, Pitești și Brașov!

Sorin Chiriac / 24.06.2021, 11:40

Infrastructura sportivă din România este în plină dezvoltare. Prezent la „PlayMaker”, emisiunea sportivă pe care o puteți urmări săptămânal, în zilele de luni, marți și vineri, începând cu ora 18, în direct pe site-ul PlaySport.ro, pe facebook și youtube, Adrian Cefalan, directorul de investiții din cadrul Companiei Naționale de Investiții, a „desenat” o hartă a viitoarelor săli polivalente care sunt în construcție sau care vor urma să fie ridicate în principalele orașe din țară.

Maga proiect sub Tâmpa, Brașovul o să beneficieze de cea mai mare sală polivalentă din România!

Astfel, Tulcea, Bistrița, Turda, Pitești, Constanța și Brașov vor avea săli polivelente noi, sub Tâmpa urmând să se construiască cea mai mare și mai modernă astfel de locație.

La Bistrița avem sală în execuție de 3000 și ceva de locuri, la fel la Turda. La Tulcea este semnat contractul și așteptăm ca primăria să demoleze sala veche și să o contruim pe cea nouă, Constanța, cu sală polivalentă de 5000 locuri, se află în execuție. La Pitești avem ridicată structura, o sală cu 4000 de locuri, este deja închisă, acoperită, iar cu puțin noroc, spre finalul anului, o să finalizăm. La Brașov o să avem cea mai mare sală din România, cu o capacitate undeva la 12.000-14.000 de locuri și încă o sală mai mică, de 1000-1200 locuri. Va fi și o premieră pentru țara noastră, pentru sportul din țara noastră, undeva la 30% din consum va fi acoperit din energie verde. Vorbim de 1600 de panouri solare fotovoltaice, vreo 200 de puțuri pentru pompe de căldură. Este în licitație, o să dureze, avantajul este că primăria are deja și proiectul tehnic și autorizația de construcție, cine câștigă licitația începe imediat lucrările”, a precizat oficialul CNI, în EXCLUSIVITATE pentru Playmaker.

„România o să ajungă la 1500-1600 de săli de sport”

Mai mult, Adrian Cefalan a venit cu o nouă veste bună pentru iubitorii sportului, practicanți sau simpli spectatori. În acest context, în următorii ani, în țara noastră, o localitate din două va beneficia de o sală de sport.

„Sunt o mie trei sute și ceva de săli de sport, încă vreo două sute sunt în execuție și alte două sute în achiziție. În următorii doi, trei, patru ani o să ajungem la 1500-1600 de săli de sport, asta înseamnă că una din două localități din România o să aibă sală de sport”, a concluzionat Adrian Cefalan la „PlayMaker”, emisiunea sportivă pe care o puteți urmări săptămânal, în zilele de luni, marți și vineri, începând cu ora 18, în direct pe site-ul PlaySport.ro, pe facebook și youtube.