EXCLUSIV. Vitaliy Mykolenko a semnat cu Everton. Transfer de răsunet reușit de Dinamo Kiev și Mircea Lucescu

Dumitru Adrian 15.12.2021, 00:54
EXCLUSIV. Vitaliy Mykolenko a semnat cu Everton. Transfer de răsunet reușit de Dinamo Kiev și Mircea Lucescu

Transfer important reușit de Mircea Lucescu și Dinamo Kiev. Vitaliy Mykolenko a semnat cu Everton și urmează să se alăture în cel mai scurt timp trupei din Premier League.

Conform informațiilor obținute de Playsport, Dinamo Kiev o să primească 23 de milioane de euro în schimbul fundașului stânga.

Jucătorul ucrainean are una dintre cele mai bune cote din lotul echipei lui Mircea Lucescu. La doar 22 ani, transfermarkt îl evaluează pe Mykolenko la 17 milioane de euro.

Puștiul născut în 1999 a bifat inclusiv 21 de partide pentru prima reprezentativă a Ucrainei.

Everton a câștigat duelul cu Roma pentru transferul lui Mykolenko

Deși situația este incertă la Everton din cauza rezultatelor pe care rivala lui Liverpool le-a obținut în acest sezon, transferul s-a realizat fără mari impedimente. Inclusiv postul lui Rafa Benitez este în pericol, susține presa din Marea Britanie, care e sigură că tehnicianul spaniol nu va mai fi pe banca lui Everton la finalul lunii ianuarie 2022.

Singurul hop pe care negocierile le-au cunoscut a fost momentul în care AS Roma s-a arătat interesată de serviciile jucătorului de 22 de ani.

Ce ofertă făcuse AS Roma pentru Mykolenko

Mai mult, susțin sursele autorizate ale Playsport, la cererea lui Mourinho formația italiană a fost dispusă să ofere o sumă între 18 și 20 de milioane de euro. Se pare că, într-un final, cele 3 milioane de euro în plus venite de la Everton au contat pentru Surkis.

Interesul lui Mourinho pentru fundașul stânga datează din vară, când italienii au cerut primele informații despre tânărul ucrainean. De atunci și până în prezent, au avut loc mai multe discuții, care au rămas, însă, fără rezultat.

În urmă cu câteva zile, Andrew Todos anunța pe Twitter că Everton este interesată de serviciile fundașului ucrainea , dar mutarea poate să pice din cauza mai multor impedimente.

Așa cum reiese din informațiile Playsport, în cursul zilei de marți părțile implicate au bătut palma, transferul urmând a se oficializa în perioada următoare.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe