EXCLUSIV. Vlad Iacob și Dorin Șerdean s-au întâlnit, înainte de Revelion, la Alba Iulia. Cum s-au schimbat sferele de interes la Dinamo, relații reci între RTZ și administratorul special 

Cătălin Mureșanu 07.01.2023, 11:30
EXCLUSIV. Vlad Iacob și Dorin Șerdean s-au întâlnit, înainte de Revelion, la Alba Iulia. Cum s-au schimbat sferele de interes la Dinamo, relații reci între RTZ și administratorul special 
 • PlaySport.ro a aflat că administratorul special și administratorul firmei Lotus, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA, au avut o întâlnire față în față, înainte de Revelion, la Alba Iulia.
 •  

  Respingerea „Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, propus de adminsitratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a schimbat coordonatele strategice în tabăra dinamoviștilor. Cum Dorin Șerdean, administratorul Lotus, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, și-a păstrat acțiunile și poziția în societate, între taberele formate înainte de decizia instanței se încearcă și tema dialogului. O negociere rece care nu pare să aducă, cel puțin pentru moment, vreun rezultat.

  • Vlad Iacob: „Da! M-am întâlnit cu domnul Șerdean. Nu am negociat nimic, nu am mandat pentru așa ceva, am vrut să-i pun vedere situația clubului, care este mult mai complicată decât în vară. I-am spus că ar fi bine să își reconsidere poziția față de societate”.

  Iacob s-a văzut cu Șerdean, datoriile curente amenință cu falimentul, adminsitratorul special și adminsitratorul judiciar au strategii diferite 

  În acest sens, PlaySport.ro a aflat că, înainte de Revelion, Vlad Iacob s-a întâlnit cu fostul președinte executiv la Alba Iulia. Cei doi au discutat despre situația financiară a clubului, datoriile care amenință cu falimentul, interdicția la transferuri și, din nou, subiectul legat de pretențiile omului de afaceri pentru a ceda pachetul de acțiuni către potențiali investirori. 

  Iacob e la mâna RTZ. Care este strategia DDB?

  Iacob și Șerdean s-au despărțit fără vreun rezultat, însă, în urmă, rămâne o situație încordată. Astfel, în momentul de față, situația de la Dinamo trădează un hazard generalizat. Administratorul special (Vlad Iacob) nu a fost de acord cu decizia administratorului judiciar (RTZ & Partner SPRL), după ce echipa lui Răzvan Zăvăleanu a luat decizia de a face apel la respingerea „planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”. Iacob și-ar fi dorit reconstrucția cât mai rapidă a unui nou plan, atragerea unor investitori care să deblocheze situația și, în același timp, să betoneze poziția sa. O poziție care depinde de Adunarea Generală a Acționarilor, de votul tuturor acționarilor, dar și de strategia administratorului judiciar, cel care, atenție, poate convoaca AGA mai repede sau mai târziu, în funcție de, așa cum spuneam, strategie! 

  • Vlad Iacob. „Nu vreau să comentez relația mea, din postura administratorului special, cu administratorul judiciar. Relația trebuie să fie una benefică în interesul lui Dinamo, pentru salvarea lui Dinamo” 

  Și aici intervine Asociația Peluza Cătălin Hîldan, acționar în cadrul SC Dinamo 1948 SA, entitate care administrează Programul Doar Dinamo București. În contextul în care administratorul special și adminsitratorul judiciar nu se află în cele mai bune relații, acționarul APCH joacă un rol foarte interesant. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Dinamo în orele, zilele sau chiar săptămânile viitoare. Echipa se reunește săptămâna viitoare, jucătorii nu și-au primit toate restanțele financiare, angajații au, la rândul lor, salarii neachitate, există interdicția la transferuri, iar conflictul dintre acționari și răceala dintre administratorul special și cel judiciar anunță o perioadă incandescentă.  

  • Vlad Iacob – „Da. Aceasta este poziția mea în legătură cu apelul în cazul respingerii planului modificat. Și este o părere pe care o am după ce am discutat cu avocați, cu profesioniști în domeniu, practicieni în insolvență. Nu cred că apelul este soluția cea mai bună!”

   

Urmăriți Playsport.ro și pe