EXCUSIV. Scandal la Sibiu, după inaugurarea stadionului: „Eu nu sunt pe post de telecomandă! Unii poate nu își fac treaba!” VIDEO

Robert Zanfir 12.12.2022, 20:14
EXCUSIV. Scandal la Sibiu, după inaugurarea stadionului: „Eu nu sunt pe post de telecomandă! Unii poate nu își fac treaba!” VIDEO

Marius Măldărășanu (47 de ani) a declarat la Playsport Live că gazonul noului stadion din Sibiu va fi înlocuit cu unul hibrid. Arena tocmai a fost inaugurată, iar antrenorul a fost acuzat pentru că s-a plâns de calitatea suprafeței de joc.

FC Hermannstadt promite să revină la forma din începutul sezonului. Sibienii au trecut la scor, 4-0, de Farul, în prima partidă jucată acasă, la Sibiu. La final, Marius Măldărășanu s-a plâns de calitatea gazonului, iar oameni din club l-au acuzat că nu își ține gura. Pentru sibieni urmează partida cu CFR Cluj, din runda 21 a campionatului regular.

Scandal la Sibiu, după inaugurarea stadionului

Marius Măldărășanu a vorbit la Playsport Live despre problemele pe care la întâmpină în continuare la conducerea lui Hermannstadt.

„Și noi acum două etape aveam cea mai bună apărare, dar am luat șase goluri. Cu CFR și cu Voluntari. Jocul contra Farului, o echipă care marchează foarte mult, când reușești să câștigi cu ei fără să primești gol, e ceva senzațional. În primul rând să câștigi, dacă nici nu primești gol…. Au jucători cu calitate. Am mai avut ceva ocazii, dar e un scor care nu reflectă situația din teren.

Am spus mereu, abia așteptam să se inaugureze stadionul. Am suferit, în anul de promovare să ai 200, 300 de spectatori, a fost greu. Publicul te împinge, în multe momente te ajuta. A venit meciul cu Farul, am inaugurat stadionul. Sincer, noi ne gândeam la un rezultat pozitiv, inclusiv un egal”, a declarat Marius Măldărășanu la Playsport Live.

Noi ne dorim de la fiecare meci să scoatem puncte. Dacă vom minimiza greșelile, atunci avem o șansă. Și în meciul trecut am făcut un meci bun, dar la prima greșeală am fost taxați. Am plecat de la 0-2. Am egalat. Chiar nu îmi aduc aminte, nu știu un meci când CFR a fost egalată de la 2-0, e foarte greu să le marchezi gol. Cred că meritam cel puțin un punct”, a mai spus antrenorul.

S-a stins criza financiară de la Hermannstadt

„Am spus că nu vreau să mai vorbesc despre bani, din postura de antrenor. Ideea este că m-a mai întrebat cineva, nu am cum să răspund acum. Salariile sunt plătite la zi, sunt făcute cesiuni pe banii pentru obiectivul de promovare, din sezonul trecut.. Din puncte de vedere financiar stăm bine. Să speram că va exista un echilibru financiar în continuare.

Noi nu vrem să îi dăm drumul lui Baba Alhassan. Dacă vor fi oferte pe bani frumoși… mie unul nu prea îmi convine. Va trebuie să punem ceva în loc, eu am pus accentul pe omogenitate. Nu vreau să vorbesc prea mult despre situația asta, eu sper să nu plece niciunul”, a mai declarat Măldărășanu.

Ce se întâmplă cu gazonul de pe noul stadion de la Sibiu

„Eu am dat o declarație și deja s-a exagerat puțin. Tot ce am spus am vrut să fie constructiv. Deja au fost niște semnale destul de nelalocul lor. Mi s-a spus că anul următor se va pune gazon hibrid. Noi nu știam de lucrulăsta. Dar și atunci contează foarte mult întreținerea lui. Unde ne antrenăm? Avem o bază, Baza Obor, care este luată de patronii clubului patru – cinci luni, ne antrenam acolo.

Gazonul ați văzut… că nu este în regulă, că unora le place, asta e altceva. Eu sunt antrenor și știu foarte bine dacă gazonul este bun sau nu. Este treaba lor, să îl gestioneze cum vor. Am supărat cu vorbele pe care le-am spus. Am spus-o în ideea în care cineva care conduce o instituție poate nu știe că are niste angajați care poate nu își fac treaba. Și atunci poate ai vrea să știi lucrurile astea. Eu am spus-o constructiv. Lucrurile au luat amploare, că m-a luat gura pe dinainte. Sunt mulți oameni care vor să le spui doar ce vor să audă. Eu nu sunt niciodată nici că antrenor, nici că persoană, nu sunt o telecomandă. Ce am vrut să spun a fost totul constructiv.

Nu știam că aveau un plan că să îl schimbe, să puna unul hibrid. Dar tot la întreținere o să se ajungă. Nu știu cât durează să se puna un gazon hibrid. S-au forțat lucrurile ca inaugurarea să fie anul asta. S-a încercat cu CFR, nu s-a putut, că trebuia să vină niște avize. De asta cred că nu s-a pus gazon hibrid până acum. Cred că aveau un plan, dar eu nu aveam de unde să știu de acest plan.

Noi suntem cu banii la zi. Tot ce trebuia plătit pe sezonul asta, s-a plătit. Dar bonusul de performanță pe promovarea din sezonul trecut, s-au făcut cesiuni. Urmează că următoarea tranșă din televiziune va intra în buzunare jucătorilor și ale staff-ului”, a încheiat Marius Măldărășanu la Playsport Live.

Cred că suporterii sunt puțin împărțiți. Echipa a fost Inter Sibiu, Voința Sibiu, acum e Hermannstadt. Din câte am vorbit cu directorul sportiv, în vreo 26 de ani au avut doar patru sezoane în care au jucat în Liga 1, din care un singur sezon au jucat în Sibiu, acasă. Noi avem contract cu Hermannstadt și atâta tot. Ne-am întors acasă și a fost sold out. Cu FCSB sunt convins că va fi sold out. Vom vedea și înalte meciuri. Importante sunt rezultatele noastre”,
Marius Măldărășanu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe