Există un sport pe care îl dominăm. Un oftalmolog e campionul absolut la table :)

Olteanu Ștefan / 07.09.2021, 15:11
Există un sport pe care îl dominăm. Un oftalmolog e campionul absolut la table :)

România a dat lovitura la Campionatul Mondial de table de la Hamburg și a cucerit medalia de aur. Echipa României, formată din cinci titulari și două rezerve, a bătut tot în Germania și a reușit o performanță remarcabilă. De menționat este faptul că vedetele echipei sunt un oftalmolog și un matematician.

România a luat aurul la Mondialul de table

Echipa națională de table a României nu a avut rivală la Campionatul Mondial de la Hamburg și s-a întors cu medalia de aur. „Tricolorii” au bătut tot ce se putea și revin din Germania cu o performanță remarcabilă. Ce-i drept, jocul de table nu este unul tocmai străin pentru români. Este un joc celebru pe întreg teritoriul țării și micile trucuri sunt predate din generație în generație.
Echipa națională de table a României a fost formată din cinci titulari și două rezerve. Vedetele sunt Sergiu Maliș, căpitanul echipei, care este de profesie oftalmolog și Mihai Neagu, care este de profesie matematician.
Ambii au dat dovadă de altruism la declarații și au spus despre celălalt că este cel mai bun jucător din echipă.
Sergiu Maliș l-a numit pe Mihai Neagu „pieza de rezistență a echipei”:

Mihai este un jucător excepţional, piesa noastră de rezistenţă în echipă. Am ajuns într-o finală. un fel de play-off, cu Anglia şi cu Franţa. Orice român se poate simţi campion mondial. Am adus acest trofeu pentru ţară.

În studenţie am căpătat acest hobby. Tablele la nivel internaţional se joacă cu acest club de dublaj. Acesta poate fi folosit de unul dintre jucători înainte să dea cu zarul. Se juca la noi backgammon”, a spus Sergiu Maliș.

România a cucerit aurul la Campionatul Mondial de table de la Hamburg
România a cucerit aurul la Campionatul Mondial de table de la Hamburg

Vis îndeplinit pentru un matematician: a ieșit campion la table!

În schimb, matematicianul Mihai Neagu a ținut să laude „deciziile excepționale” ale căpitanului de echipă:

A fost un vis. Nu ne puteam imagina că putem câştiga, dar am avut o forţă de echipă fantastică. Un căpitan, Sergiu, care a luat decizii excepţionale. E un calcul non stop la acest joc.
Locuiesc în Canada de 29 de ani. Eram într-o vacanţă din România în 2009. Un prieten m-a învăţat noul joc. Am citit apoi câteva cărţi despre table. M-am documentat. Cel mai bun jucător de table din lume e un program de computer astăzi”, a spus Mihai Neagu, potrivit as.ro.

VIDEO. Micul Usain Bolt uimește lumea cu viteza lui! La ce performanțe uluitoare a ajuns Victor.