Factură de 2.900 de euro la Federația Română de Tenis? Vicepreședintele FRT răspunde acuzațiilor lui George Cosac!

Radu Bordei 15.02.2023, 20:54
Factură de 2.900 de euro la Federația Română de Tenis? Vicepreședintele FRT răspunde acuzațiilor lui George Cosac!

Războiul de la Federația de Tenis este departe de dfinal, după ce George Cosac a fost votat ca președinte al forului. Fostul sportiv a fost reales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, într-o Adunare Generală, organizată în mare secret, pe data de 10 februarie. Deși inițial Cosac avea 4 contracandidați pentru această funcție, Mihai Rusu, Răzvan Itu, Tudor Napoleon Spartacus Iacov și Dumitru Hărădău, până la urmă a concurat de unul singur.

George Cosac, acuzații dure la adresa lui Răzvan Itu. Cum a răspuns oficialul

Modul în care a fost ales Cosac a stârnit un conflict în cadrul Federației, mai ales între noul președinte și Răzvan Itu, vicepreședinte demis al FRT. Acesta susține că Adunarea Generală prin care a fost reales Cosac este nelegală și are convingerea că va întoarce în instanță această decizie. În replică, George Cosac ar fi lansat mai multe acuzații către Itu, cum ar fi că acesta a profitat financiar în cadrul Federației. Într-un interviu acordat Playsport, Itu s-a apărat.

Vă acuză, printre altele, că Federația a plătit o factură telefonică de 2.900 de euro + TVA, spune ”telefoanele personale ale domnului Itu”. Cum răspundeți la această acuzație?

Să dovedească aceste acuzații! Este o minciună! Bate câmpii! Ca de obicei, minciuni, fără dovezi. Și eu, ca și dânsul, am telefonul pe Federație, într-adevăr, dar factura pentru toate cele 20 de telefoane plătite de FRT este de 3.000 de lei! Să vină el să arate o factură de 2.900 de euro pe numele meu. FRT mi-a cumpărat un telefon normal, pe zero lei, având în vedere că lucrez atât pentru Federație, cât și pentru Tennis Europe. De la sfârșitul lui 2018, când am fost numit așa cum v-am povestit, și până la jumătatea lui 2021, a avut salariul de 4.000 de lei net. Mai existau doi salariați cusalarii mai mari. Deci, în niciun caz nu am avut cel mai mare salariu! Se pot lua statele de plată și vedeți! a punctat Itu

Itu susține că nu a blocat finanțarea Federației

O altă acuză a domnului Cosac, pentru că nu sunt deloc puține, este aceea că ați blocat finanțarea. Spune așa, în comunicat: ”la presiunea tandemului Vecernea-Itu, ultimul deplasându-se personal la Minister, să suțină blocarea finanțării”, Ministerul Sportului a blocat semnarea contractului. Este vorba despre o sumă de 2,9 milioane de lei ce urma să fie primită de FRT.

Doamne ajută! Dacă eu, ca persoană, pot să blochez o finanțare, înseamnă că sunt puternic! Mai puternic decât președintele țării. Mă bucură că am puterea aceasta… Dânsul nici spune ce a trimis, ce a primit! Să vină cu dovezi! Eu nici măcar nu am fost prezent la Minister să susțin așa ceva.. Am fost într-o zi, pentru a mă întâlni cu altcineva, dar în niciu caz pentru a bloca finanțarea! a mai declarat oficialul

Urmăriți Playsport.ro și pe