Falimentul sportiv de la FCSB. Trei dintre antrenorii aleși de Gigi Becali au retrogradat cu alte echipe în Liga 2

Alex Matei 31.05.2023, 09:47
Falimentul sportiv de la FCSB. Trei dintre antrenorii aleși de Gigi Becali au retrogradat cu alte echipe în Liga 2

Gigi Becali (64 de ani) a decis în ultimii ani să aducă la FCSB antrenori care să-i accepte implicarea totală, iar urmările nu au fost deloc cele scontate de către finanțator.

Practic, FCSB nu a mai câștigat titlul național de la finalul sezonului 2014-2015, iar cea mai recentă Cupă a României datează în vitrina clubului din vara lui 2020.

Mai mult, trei dintre foștii antrenori ai roș-albaștrilor au preluat alte echipe din Superliga și toți au retrogradat sau sunt la un pas de retrogradare în actualul sezon, cazul lui FC Argeș.

Anton Petrea, ofertat să continue la Chindia

Anton Petrea (48 de ani) a plecat de la FCSB și a fost angajat de Chindia Târgoviște. După un start care părea promițător, dâmbovițenii au început picajul încă de la startul playout-ului. Au încercat salvarea pe final de sezon, dar fix în ultimul meci, cel în care s-a inaugurat și stadionul din Târgoviște, Chindia a remizat cu Voluntari, 2-2, și astfel nu a reușit să scape de primul loc retrogradabil.

Dică și-ar fi dorit să o antreneze pe FC Argeș. O va face în Liga 2?

Nicolae Dică (43 de ani) a acceptat propunerea celor de la CS Mioveni. Ce-i drept, echipa era deja cu un picior în Liga 2 când a ajuns acolo fostul antrenor de la FCSB, dar Dică a spus atunci că sunt șanse să salveze echipa și că o va face. La fel ca și în cazul lui Petrea, și Dică a avut parte de un start fulminant, numai că mai apoi argeșenii nu au mai păstrat cadența, mai ales în playout. Când a realizat că totul este terminat, Dică a decis să demisioneze cu patru etape înainte de final, dar echipa era deja ca și retrogradată.

Lui Vintilă i s-a cerut deja demisia deși FC Argeș mai are de jucat returul cu Dinamo

Bogdan-Argeș Vintilă (51 de ani) a preluat-o pe FC Argeș la data de 15 martie, când echipa se lupta cu șanse reale pentru evitarea retrogradării. Fostul antrenor al celor de la FCSB și FCSB 2 a izbutit să salveze retrogradarea directă, dar a ajuns la baraj. În prima manșă, piteștenii au fost călcați în picioare de Dinamo, 1-6, astfel că returul va consfinți trimiterea echipei fanion a Argeșului în Liga 2.

Așadar, nici la alte formații din Superliga antrenorii aleși de Gigi Becali nu au avut succes. În tot acest timp, roș-albaștrii au terminat un nou sezon pe locul secund, cu Mihai Pintilii și Elias Charalambous la timonă.

Helmut Duckadam, reacție dură despre strategia lui Gigi Becali de la FCSB: „E debandadă totală”

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, a avut o reacție dură despre strategia lui Gigi Becali de la FCSB. „Eroul de la Sevilla” a vorbit în termeni duri despre strategia haotică pe care Gigi Becali o aplică la FCSB. Totodată, consideră că, în aceste condiții, roș-albaștrii nu vor câștiga titlul nici în următorii ani.

„Nici nu mă mai stresez să înțeleg ceva. De câțiva ani nu mai poți să înțelegi nimic, cred că nici Mihai Stoica – apropiatul lui Gigi Becali – nu mai înțelege. O debandadă totală, nu știe stânga ce face dreapta și în stilul ăsta nu cred că vor avea șanse să câștige vreun campionat în următorii ani.

Când un portar și un fundaș central greșesc, se vede și din avion. Cristea mi-a plăcut, dar la un moment dat l-ai folosit fundaș central cu Dawa, apoi cu Tamm, apoi la închidere, ca și Ovidiu Popescu, nu are cum să se omogenizeze. Cum a jucat slab, l-ai distrus”, a declarat Helmut Duckadam, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE.

Urmăriți Playsport.ro și pe