Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României: ”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?

Gabriel Peneș 18.05.2021, 14:09
Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României: ”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?

Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României. Ultimul act al competiției va avea loc pe 22 mai, la Ploiești, între U Craiova și Astra Giurgiu. Autoritățile au anunțat că acesta va fi primul meci – ca un test – la care suporterii putea reveni în tribune. Însă, doar în limita a 25% din capacitatea stadionului „Ilie Oană”. Și doar pentru microbiștii care prezintă certificat de vaccinare sau dovada unui test negativ.

Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României

U Craiova – Astra se vor întâlni în finala Cupei, sâmbătă, 22 mai, la Ploiești. Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României. Autoritățile au anunâat cu mare pompă că partida va fi prima la care suporterii vor putea fi prezenți în tribune. Președintele Klaus Iohannis a anunțat asta, primul, apoi premierul Florin Cîțu a detaliat și condițiile în care accesul fanilor va fi permis. Inițial, elgibili pentru a fi în tribune erau și cei care făcuseră Covid-19 și prezentau dovada că s-au vindecat. Între timp, acest aspect a fost înlocuit.

Conform premierului Cîțu, acestea sunt categoriile de persoane ce vor fi admise în tribune:

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare;
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci;
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat ulterior că „fanii care nu au fost vaccinați vor putea face un test antigen la arenă înainte de meci”.

Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României: ”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?
Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României: ”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?

”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?

Cu toate acestea, lucrurile pr intrate în ceață. Încă nu se cunosc, de exemplu, procedurile exacte prin care testele rapide vor putea fi făcute chiar la stadion. Suporterii craiovenilor din Peluza Nord cer lămuriri guvernului în privința condițiilor clare în care meciul va putea fi urmărit „pe viu”. Cu doar 4 zile înainte de finală, ei consideră ca e o „lipsă de respect față de suporteri”, confuzia care persistă în absența clarificărilor dinspre autorități. Ei mai invocă, într-un comunicat publicat pe Facebook, și zvonul conform căruia biletele se vor vinde preferențial. Cei favorizați ar urma să fie fanii care prezintă certificatul de vaccinarea, apoi cei cu dovada unui test pcr negativ și abia la urmă cei care vor face testul antigen.

Consideram tergiversarea publicarii conditiilor de acces la finala Cupei o dovada in plus de lipsa de respect fata de suporteri. De parca nu ajungea ca am fost mereu singura categorie sociala ignorata in toate momentele de relaxare si a trebuit sa vedem cum accesul era liber in cluburi, mall-uri si alte spatii inchise aglomerate, in timp ce stadioanele, desi in aer liber, au ramas inchise.

De asemenea, zvonul ca s-ar putea ca biletele sa se vanda preferential (miercuri, joi – vaccin, vineri – pcr, sambata – test rapid) intre cele 3 categorii de suporteri anuntate ca fiind acceptate, urmand ca aceia care opteaza pentru test rapid sa afle de abia in ziua meciului daca pot obtine sau nu un bilet, denota o totala lipsa de interes pentru publicul general, aceaste conditii facand organizarea unei deplasari aproape imposibila. Si, repetam o lipsa de respect”, se scrie în comunicatul menționat anterior.

Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României: ”Este o lipsă totală de respect!”. Merg oltenii la finala Cupei?
Fanii Craiovei, atac virulent la adresa Guvernului României. Ei așteaptă clarificări, inclusiv din partea ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, privind accesul spectatorilor la partida din 22 mai, de la Ploiești

„Pare că Guvernul doar mimează că își dorește public în competițiile interne”

Peluza Nord a Craiovei mai consideră că ezitările guvernului duc la impresia că „primul meci cu spectatori” nu este decât „praf în ochi” menit să justifice organizarea meciurilor de la EURO 2020. Dar că intenția reală a guvernanților nu este de a avea public la competițiile sportive interne.

Speram sa ne inselam si asteptam din minut in minut un anunt serios din partea factorilor decidenti, MS/MTS si FRF, altfel ajungem sa credem ca aceasta finala “cu spectatori” nu este decat praf aruncat in ochii opiniei publice pentru a justifica organizarea meciurilor de la Euro cu spectatori austrieci, mecedoneni si ucraineni, in timp ce stadioanele raman inchise pentru competitiile interne.

Pare ca Guvernul foloseste acest meci, la care pana acum doar mimeaza ca isi doreste public, ca argument pentru a se apara de viitoarele plangeri care sigur o sa vina la CNCD. Din pacate pentru cei care cred ca aceste greutati o sa ne opreasca sa ajungem la meci, noi o sa organizam oricum deplasarea la Ploiesti respectand una dintre cele 3 conditii impuse. Depinde doar de ei daca o sa vedem meciul pe stadion sau cine stie pe unde prin oras”, se mai scrie în mesajul fanilor craioveni postat pe Facebook.