Fanii i-au huiduit pe jucătorii României după meciul cu Liechtenstein. Situație tensionată la ieșirea „tricolorilor”

Giosanu Catinca 06.09.2021, 08:43
Fanii i-au huiduit pe jucătorii României după meciul cu Liechtenstein. Situație tensionată la ieșirea „tricolorilor”

Echipa națională a României a învins seara trecută reprezentanta similară din Liechtenstein, scor 2-0. În urma acestui rezultat, selecționata lui Mirel Rădoi a urcat pe locul 3 în grupa J a preliminariilor pentru CM 2022, cu cinci runde rămase de disputat. Și totuși, fanii i-au huiduit pe tricolori în momentul în care s-au îndreptat către autocar, pentru a părăsi Arena Națională.

România, debut în forță cu Liechtenstein

Elevii lui Mirel Rădoi au obținut, duminică seară, victoria care ne dă speranță că putem ajunge la Campionatul Mondial 2022. Motivați de remiza Islandei cu Macedonia de Nord (2-2) și de faptul că pe Arena Națională au venit peste 10.000 de spectatori, tricolorii au făcut spectacol în meciul cu Liechtenstein.

România a deschis repede scorul, prin Cristian Manea (minutul 11). La șapte minute distanță, pe tabelă și-a trecut numele și Alin Toșca. Fotbalistul care joacă pe post de fundaș lateral la Gaziantep F.K. în Süper Lig a prins un șut excelent și a ridicat tribunele în picioare.

România – Liechtenstein a reușit să îi readucă pe suporteri pe stadion la un meci al naționalei. Importanța meciului cu Liechtenstein a crescut brusc după egalul reușit de islandezi pe teren propriu în fața macedonenilor. În ciuda victoriei și a celor șase puncte obținute în urma duelurilor cu Islanda și Liechtenstein, la finalul meciului de pe Arena Națională au existat câteva momente tensionate între jucători și suporteri.

Suporterii au răbufnit la adresa tricolorilor

Prezenți în număr mare pe stadion, fanii au făcut spectacol în tribune, lucru care era de așteptat, având în vedere că duelul dintre România și Liechtenstein s-a încheiat cu scorul de 2-0. La final însă, o parte dintre aceștia au ținut neapărat să se fotografieze alături de jucătorii convocați de selecționerul Mirel Rădoi. Având în vedere pandemia de coronavirus, orice contact este total interzis. Oamenii nu au înțeles acest lucru, ba chiar le-au reproșat tricolorilor că au așteptat mai bine de o oră pentru  a discuta cu ei.

Nicușor Stanciu s-a înduplecat și s-a oprit pentru a explica fanilor încă o dată că în cazul în care un jucător este testat pozitiv, atunci toată echipa este nevoită să intre în carantină. Iată schimbul de replici dintre cele două părți:

Stanciu, suntem cu copiii!”, „Am venit pentru copii”, „Copiii ăștia așteaptă de o oră!”, „Nu am venit pentru mine”, „Ați primit ordin de undeva să nu stați de vorbă cu noi?”, au fost câteva dintre mesajele fanilor.

Voi înțelegeți? Nu mai jucăm dacă mai iese cineva pozitiv. Înțelegeți?”, le-a răspuns Stanciu.

Ulterior, mijlocașul a părăsit zona.

Rușine să vă fie!”, au strigat fanii revoltați.

România nu a mai avut parte de susținerea suporterilor pe teren propriu de la meciul cu Suedia de pe 15 noiembrie 2019, adică în urmă cu un an și zece luni.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 3. Toșca – 23. Stanciu-cpt., 18. R. Marin, 19. Olaru – 10. Hagi, 9. Markovic, 7. Cordea.

Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Vlad, 16. Aioani – 2. Rațiu, 8. Cicâldău, 13. Sorescu, 14. Nedelcu, 15. M. Marin, 20. Man, 21. Ghiță, 22. Camora

LIECHTENSTEIN: 1. Buchel – 16. F. Wolfinger, 2. Grunenfelder, 6. Malin, 23. Hofer, 3. Goppel – 10. N. Frick, 17. Frommelt, 18. Hasler – 9. Kardesoglu, 7. Y. Frick.

Selecționer: Martin Stocklasa

Rezerve: 12. Hobi, 21. Lo Russo – 4. Kaufmann, 5. Spirig, 8. Sele, 11. Koller, 14. Kollmann, 15. Yildiz, 20. S. Wolfinger, 22. Ospelt