Fanii Rapidului, dați ca “model de civilizație” de un oficial al clubului după ce au înjurat-o pe Cristina Neagu

Dragos Stefanescu 25.02.2023, 10:56
Fanii Rapidului, dați ca “model de civilizație” de un oficial al clubului după ce au înjurat-o pe Cristina Neagu

Războiul dintre fanii Rapidului și Cristina Neagu continuă. Oficialii echipei de fotbal din Giulești au intervenit și ei în acest conflict. Ofițerul de presă de la Rapid a avut un discurs halucinant în care a vorbit laudativ despre fanii giuleșteni.

Discurs halucinant al ofițerului de presă de la Rapid. ”Au fost un exemplu de civilizație în acest sezon”

CSM București și Rapid s-au înfruntat în optimile de finală ale Cupei României. Partida a fost însă umbrită de jignirile pe care fanii giuleșteni i le-au adus Cristinei Neagu pe toată durata meciului. Neagu a avut însă o evoluție excelentă și a reușit nu mai puțin de 6 goluri. CSM s-a impus cu scorul de 31-24 și s-a calificat în sferturile competiției.

Comportamentul reprobabil al fanilor giuleșteni a stârnit multă indignare în presa românească și nu numai. Totuși, cei de la Rapid au continuat să țină partea fanilor. Înaintea meciului Rapid – Chindia, Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului giuleștean, a avut un discurs halucinant referitor la conflictul dintre Cristina Neagu și fanii rapidiști. Acesta susține că suporterii Rapidului sunt un exemplu de civilizație.

Înainte de a începe conferința, avem câteva precizări de făcut din partea FC Rapid București legat de ultimele evenimente vehiculate în mass-media și în rândul fanilor. Nu putem rămâne indiferenți la așa-zisul conflict dintre persoana Cristina Neagu și entitatea rapidistă.

Deși nu are un trecut rapidist, noi o vom respecta pe sportiva Cristian Neagu. Nu trebuie uitat că galeria Rapidului și-a arătat respectul față de Gheorghe Hagi, iar cel supranumit ”Regele” a făcut o reverență în fața galeriei. Și Europa a privit cu uimire parcursul european al echipei de handbal.

Apropo, nu există galeria Rapidului la fotbal și galeria Rapidului la handbal, așa cum a afirmat Neagu. Există o singură galerie care produce spectacol, dar care nu trebuie provocată. Chiar și eu, ca suporter vechi, am o senzație de deja-vu, fiind mereu provocați și în trecut.

Suporterii Rapidului au fost un exemplu de civilizație în acest sezon, în toate deplasările. Tertipurile la care a apelat clubul CSM țin de vremuri apuse și au avut efectul bumerangului.

Sigur, nu suntem de acord cu jignirile, nu fac parte din arsenalul nostru, dar nici nu putem tolera ca suporterii noștri să fie permanent șicanați, iar sportivele noastre să fie acuzate de blaturi. Luăm atitudine pentru că suntem un tot unitar format din 5 litere: Rapid! Și sunt de neclintit”, a declarat Lucian Ionescu.

Cristina Neagu, dezamăgită de comportamentul fanilor giuleșteni

La finalul partidei din Sala Polivalentă, Cristina Neagu nu a scăpat de furia fanilor nici în timpul interviurilor. Cea mai bun handbalistă a României a avut însă o atitudine rezervată față de comportamentul fanilor giuleșteni. Ea s-a rezumat în a sublinia că acest comportament golănesc spune totul despre educația fanilor rapidiști.

Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor… Pe mine nu mă interesează ce cred ei.

Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor”, a declarat Cristina Neagu la finalul partidei CSM București – Rapid.

Urmăriți Playsport.ro și pe