Fanii se urăsc, dar ei se înțeleg excelent! Rareș Ilie a vorbit despre relația cu Octavian Popescu: „El e mai rapid, eu sunt mai puternic!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.04.2022, 20:17
Fanii se urăsc, dar ei se înțeleg excelent! Rareș Ilie a vorbit despre relația cu Octavian Popescu: „El e mai rapid, eu sunt mai puternic!”

Rareș Ilie a dezvăluit că are o relație foarte bună cu Octavian Popescu, în ciuda faptului că cei doi evoluează pentru echipe rivale, Rapid, respectiv FCSB. Cei doi tineri extrem de talentați și de promițători au fost colegi la echipa U21 a României și acolo au legat o prietenie destul de strânsă.

Rareș Ilie a înscris un gol fabulos în ultimul meci jucat de Rapid în Liga 1, 1-0 pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe. Mijlocașul ofensiv de numai 19 ani a luat o fază pe cont propriu în marginea careului advers, a trecut de un adversar și l-a lobat elegant pe portarul advers cu o execuție care i-a adus aminte lui Adrian Mutu de perioada în care strălucea în Serie A.

Rareș Ilie consideră că rivalitatea cu Octavian Popescu este benefică pentru ambii tineri jucători

După acea reușită de excepție a lui Rareș Ilie, oamenii de fotbal din România au început să îl compare pe rapidist cu Octavian Popescu, de asemenea un tânăr care face un sezon foarte bun la FCSB. Mijlocașul ofensiv al lui Adrian Mutu a părut că nu este deranjat de aceste comparații. Ba chiar dimpotrivă.

El crede că este o rivalitate benefică. Atât pentru el, cât și pentru Octavian Popescu. Această rivalitate îi face pe ambii să își dorească mai mult, să progreseze și să facă performanțe cu echipele lor. De asemenea, Rareș Ilie a vorbit și despre punctele forte ale fiecăruia dintre cei doi.

Eu văd o rivalitate benefică. Nu e ca și cum am fi rivali, noi suntem prieteni. Ne cunoaștem de la U21. Eu îi doresc tot binele din lume și mă bucur pentru el când are reușite.

E o rivalitate care mă ambiționează mai mult și probabil că și pe el. Cred că suntem diferiți, dar avem unele asemănări. El e mai rapid, eu sunt mai puternic.

Nu m-am gândit la asta. Dar fiecare încearcă să îmbunătățească unde stă mai rău și încearcă să fie mai bun decât celălalt”, a spus Rareș Ilie potrivit Digi Sport.

„Perla” FCSB-ului este momentan mai valoroasă decât cea a Rapidului

Rareș Ilie a fost crescut de Metaloglobus, iar în septembrie 2020 a făcut pasul spre Rapid. Inițial, a evoluat pentru echipele U17 și U19 ale giuleștenilor, înainte de a fi luat în lotul echipei mari. În acest sezon, el a jucat 35 de meciuri în toate competițiile și a reuși să marcheze 6 goluri și să ofere 9 pase decisive. O mare parte din aceste reușite a venit în acest play-out. Astfel, Rareș Ilie a contribuit din plin la parcursul excelent al Rapidului sub comanda lui Adrian Mutu, care a ajuns la 7 victorii consecutive în Liga 1 și pe primul loc în play-out.

Deși ciferele lor sunt asemănătoare în acest sezon, cota de piață a lui Octavian Popescu este mult mai mare decât cea a lui Rareș Ilie. Potrivit Transfermarkt, fotbalistul de la FCSB ar valora în prezent 3 milioane de euro. În vreme ce jucătorul lui Mutu este cotat „doar” la 700.000 de euro.

Rareș Ilie, la un pas să se despartă de Rapid. Ilie Dumitrescu a oferit detalii din culisele clubului feroviar