Fanii unei formaţii din Superligă au ajuns pe stadioanele din Qatar! Mesajul adresat conducerii clubului

George Drafta 29.11.2022, 12:49
Fanii unei formaţii din Superligă au ajuns pe stadioanele din Qatar! Mesajul adresat conducerii clubului

Pe arenele Cupei Mondiale sunt suporteri de toate vârstele şi toate preferinţele fotbalistice. Unii au venit doar să îşi încurajeze echipa aflată în competiţie.

Alţii în schimb au vrut să descopere zona Golfului Persic. Şi să aibă parte de o aventură de neuitat. Chiar dacă tricolorii nu sunt prezenţi la ediţia din acest an a turneului final, asta nu înseamnă că nu există suporteri români pe cele 8 stadioane alese de organizatori să găzduiască cele 64 de meciuri ale Cupei Mondiale.

Iar unii dintre ei s-au făcut remarcaţi prin câteva imagini. Pe care le-au distribuit pe reţelele de socializare. Ei şi-au dorit să transmită un mesaj grăitor pe care oamenii cu putere de decizie din ţară să îl perceapă ca atare. Astfel, fanii celor de la UTA ajunşi în Qatar şi-au continuat de acolo războiul cu şefii clubului din Banat.

„Mafia fotbalului arădean” era scris pe un banner cu trimitere directă la Alexandru Meszar, principalul acționar al clubului.

Fanii celor de la UTA tocmai au interzis clubului să mai comercializeze produse de marketing cu însemnele grupării arădene, Sursă foto: Facebook/ Utiştii
Fanii celor de la UTA tocmai au interzis clubului să mai comercializeze produse de marketing cu însemnele grupării arădene, Sursă foto: Facebook/ Utiştii

Contestat din vară

Războiul purtat de fani cu actuala conducere administrativă s-a intensificat în această vară, după ce acţionariatul clubului nu s-a schimbat. În ciuda unor negocieri purtate în această vară, Meszar s-a râzgândit şi nu a mai cedat pachetul majoritar de acţiuni unui grup de investitori reprezentat de Simion Apreutese în frunte

„UTA este a arădenilor, a ‘utiștilor’. UTA este a întregii comunități. Nimeni nu are dreptul să se considere deasupra lui UTA, nici măcar Meszar. UTA va rămâne bastionul arădenilor liberi atâta vreme cât noi suntem în Arad”, a fost mesajul transmis de Dan Proca, președintele Suporter Club UTA,la acel moment.

Iar tensiunile de la vârful clubului s-au regăsit şi în rezultatele echipei. UTA este pe locul 14 în Superligă, după 18 etape jucate. Parcursul şchiopătat din tur a generat schimbarea lui Ilie Poenaru cu Laszlo Balint. Dar revirimentul este aşteptat să se producă abia după reluarea sezonului în urma pauzei cauzată de startul Cupei Mondiale din Qatar.

Scandalul mărcii

Relaţiile dintre fani şi conducere s-a degradat şi mai mult după ce Suporter Club UTA, deţinătorul mărcii a interzis clubului să mai comercializeze în scopuri de marketing produse cu însemnele clubului.

„Decizia Suporter Club UTA a fost luată cu o majoritate covârșitoare de voturi „pentru”, niciun vot împotrivă și doar două abțineri. Rezultatul votului vine ca urmare a neregulilor sesizate atât de noi, cât și de mass-media, nereguli din care reiese destul de clar faptul că persoana care conduce clubul UTA și acoliții săi se îmbogățeau pe spatele, pe buzunarul și pe sentimentele suporterilor utiști”, a fost comunicatul fanilor arădeni.

Urmăriți Playsport.ro și pe