Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, dar cu 7 românce pe tabloul principal! Winners Open, turneul WTA de la Cluj, gata de debut

Marian Cărăvan / 01.08.2021, 13:33
Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, dar cu 7 românce pe tabloul principal! Winners Open, turneul WTA de la Cluj, gata de debut

Cele mai bine două poziționate jucătoare de tenis din România în circuitul WTA nu vor fi prezente la un important turneu găzduit de țara noastră. Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, dar cu 7 românce pe tabloul principal la Winners Open.

Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea la Winners Cup

La primul turneu WTA găzduit de Cluj-Napoca vor absenta două dintre cele mai titrate jucătoare de tenis din România. Simona Halep și Sorana Cîrstea nu participă la Winners Cup. În schimb, pe tabloul principal se află 7 românce. La primul turneu WTA care se desfășoară la Cluj-Napoca participă în această perioadă: Ana Bogdan, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Briana Szabo şi Evelyne Tiron.

Conform tragerii la sorți efectuate sâmbătă seara, Ana Bogdan va juca în primul tur cu o adversară venită din calificări. Gabriela Ruse o va înfrunta pe ucraineanca Lesia Ţurenko, în timp ce Jaqueline Cristian o va întâlni pe unguroaica Reka-Luca Jani. Mihaela Buzărnescu, sportivă care a anunțat că renunță la tenis după Jocurile Olimpice, o va avea ca adversară pe bulgăroaica Viktoria Tomova. Irina Bara va avea un meci dificil cu Anna-Lena Friedsam, din Germania.

Beneficiare ale unor wildcarduri, Briana Szabo şi Evelyne Tiron se vor confrunta cu Katarzyna Kawa (Polonia) și, respectiv, Lara Arruabarrena (Spania).

Principala favorită a turneului dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari este franțuzoaica Alize Cornet.

Simona Halep revine în forță

Pentru Simona Halep, pauza se apropie de final. Jucătoarea de tenis din România, care a coborât până pe locul 10 în clasamentul WTA, și-a propus să revină în forță în circuitul profesionist. Simona Halep a pierdut teren, în urma absenței din ultima perioadă, însă își dorește o revenire. Și-a anunțat deja prezența la patru turnee importante, începând chiar cu luna august. Fără meci jucat de la începutul lunii mai, când a suferit o accidentare la gamba stângă în turneul de la Roma, Simona Halep revine și ia cu asalt circuitul WTA.

Astfel, jucătoarea noastră și-a propus să participe la patru turnee până la finalul sezonului, toate peste Ocean. Primul dintre ele va fi Openul Canadei, programat în perioada 9-15 august, la Montreal. Turneu care va fi legat imediat de Western&Southern Open, turneu de categorie WTA 1000, programat la Cincinnati, în perioada 16-22 august. După o săptămână de pauză, pentru Simona Halep va urma participarea la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open (30 august – 12 septembrie). Ultimul dintre cele patru turnee la care Simona Halep și-a anunțat prezența este Indian Wells, în perioada 4-17 octombrie.