Farsă de zile mari: Au transferat un jucător care nu există în realitate!

Radu Bordei 18.01.2021, 13:13
Farsă de zile mari: Au transferat un jucător care nu există în realitate!

Au transferat un jucător care nu există în realitate! Mai este loc și de râs în lumea dominată de Covid. Pandemia care a afectat întreaga lume, a lovit și fotbalul iar cluburile nu știu cum va arăta viitorul. Există teama că multe grupări vor dispărea în viitorul apropiat. 

De aceea, farsa pregătită de fanii unei grupări din Italia, la care a participat chiar și președintele clubului, a adus un zâmbet pe buzele tuturor.

Au transferat un jucător care nu există în realitate! Lecce a realizat performanța „unică”

Destule publicații din Italia, dar chiar și din Turcia, au fost surprinse de vestea unui transfer „bombă”. Fotbalistul care impresionase la Galatasaray, Hene Kurraska, a fost subiectul unui transfer neașteptat la Lecce. Lumea s-a întrebat cum un fotbalist cu 95 de goluri în 130 de meciuri pentru Galata, a ales să meargă în Liga a doua din Italia. Asta chiar dacă Lecce are șanse la promovare în acest sezon.

Răspunsul este simplu: fotbalistul nu există. Kurraska este o invenție a fanilor lui Lecce. Suporterii italieni au creat pe calculator imaginea fotbalistului, au realizat și un fotomontaj, totul pentru ca farsa să prindă cât mai mult. Și a funcționat. Mulți ziariști s-au grăbit să raporteze lovitura dată de gruparea de Serie B pe piața transferurilor. Pentru ca apoi să constate că a fost o păcăleală și au devenit ținta multor ironii.

Președintele clubului alături de noul „transfer”

„Kurraskamania” a devenit o realitate

Pentru Lecce, această farsă a constituit un prilej excelent pentru a atrage mai multă atenție în jurul grupării din sudul Italiei. De aceea președintele Pantaleo Corvino a participat și el la păcăleala organizată de fani. Omul care l-a adus pe Ianis Hagi la Fiorentina, dar care apoi a fost criticat dur de Gică Hagi, s-a și pozat alături de noul „transfer”. Mai mult, clubul chiar a scos tricouri cu numele Kurraska și acestea s-au vândut imediat, iar cererile pentru echipamente cu jucătorul vitual chiar au crescut. Așa că Lecce a făcut și profit de pe urma inițiativei suporterilor.

Suporterii au explicat că au vrut să transmită un mesaj către lume, mai ales că, în dialectul local, Kurraska înseamnă „să facem dragoste”.

Am vrut doar să aducem un zâmbet în aceste vremuri dramatice. Kurraska reprezintă o dorință universală, exprimată într-un limbaj local. toată lumea îl vrea pe Kurraska, au explicat suporterii inedita inițiativă

Lecce speră ca din vară să se întoarcă pe prima scenă a fotbalului italian. Lecce ocupă acum locul 6, air fosta grupare a lui Romario Benzar încă are șanse la promovare.

Urmăriți Playsport.ro și pe