Faza care a scandalizat Europa! Ucraina a cerut penalty în finalul meciului cu Italia, dar arbitrul nu s-a dus nici la VAR

Bogdan Solomon 21.11.2023, 09:07
Faza care a scandalizat Europa! Ucraina a cerut penalty în finalul meciului cu Italia, dar arbitrul nu s-a dus nici la VAR

Meciul decisiv pentru calificarea Italiei la Euro 2024 a fost marcat de o fază extrem de controversată. Ucraina a cerut penalty pe final, dar arbitrul nu a vrut nici măcar să consulte VAR-ul.

Fază controversată în meciul decisiv pentru calificarea Italiei. Ucrainenii au cerut penalty, arbitrul nu s-a dus nici la VAR

Italia a remizat, scor 0-0, în fața Ucrainei, asigurându-și astfel un loc la turneul final ce va fi găzduit de Germania în vara anului viitor. Partida a stat în mare parte sub semnul echilibrului, dar tensiunea a atins cote maxime pe final.

Servit excelent de Cubkov, Mudryk a pătruns în careu și s-a prăbușit după o intervenție a lui Cristante. Oaspeții au solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri, dar nu au avut câștig de cauză.

Arbitrul spaniol Gil Manzano a lăsat jocul să continue, fără ca măcar să meargă la marginea terenului pentru a verifica faza pe monitorul VAR. Decizia a stârnit un val de critici, în special pe rețelele de socializare. Cu atât mai mult cu cât președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, catalogase înaintea meciului drept un adevărat dezastru scenariul în care Italia ar fi lipsit de la Euro 2024. „E un penalty clar! / Ucraina a fost furată / Ăsta nu e penalty? Sunteți serioși?”, au fost doar câteva dintre reacțiile internauților.

România ar putea ajunge în „grupa morții”, cu Italia, Franța și Olanda

Remiza obținută în fața Ucrainei i-a asigurat Italiei locul al doilea în grupă și, implicit, prezența la turneul final, unde ar putea înfrunta chiar România. Totul depinde de rezultatele din grupa D, singura asupra căreia planează încă misterul. Pentru poziția a doua luptă Croația și Țara Galilor.

Dacă prima se impune sau remizează, iar Țara Galilor nu reușește să învingă Turcia, Squadra Azzurra va ajunge în cea de-a patra urnă valorică. Un scenariu cu adevărat „negru” pentru elevii lui Edi Iordănescu ar deveni astfel posibil.

Dacă vor rămâne în urna a doua valorică, ar putea avea parte de o grupă cu Franța din prima urnă, Olanda din urna a treia și Italia din urna a patra. Așa s-a întâmplat la Euro 2008, unde au reușit să obțină doar două puncte, după remize cu Franța și Italia.

Varianta mai accesibilă, cel puțin teoretic, le-ar aduce în grupă pe Anglia, Scoția și Serbia. Cea din urmă chiar își dorește să fie repartizată alături de naționala noastră.

„Dacă evităm Danemarca, Austria, care a arătat excelent în preliminarii, poate și Albania din cauza conotațiilor politice, ar fi de dorit să înfruntăm Ungaria sau România, asta dacă românii nu vor pierde contra Elveției în ultima etapă”, au scris cei de la Blic.

Urmăriți Playsport.ro și pe