FC Barcelona dă marea lovitură și aduce pe Camp Nou un star al lui PSG. Jucătorul ar urma să vină gratis sub comanda lui Xavi

Olteanu Ștefan 15.02.2022, 07:28

FC Barcelona pregătește marea lovitură din următoarea fereastra de mercato. Spaniolii vor aduce pe Camp Nou un star al lui PSG. Este vorba despre argentinianul Angel Di Maria (34 de ani), al cărui contract pe Parc des Princes va expira la finalul sezonului.

Angel Di Maria pleacă de la PSG și semnează cu FC Barcelona! Xavi dă marea lovitură

FC Barcelona a avut parte de o fereastră de transferuri atractivă, cu sosiri importante precum Ferran Torres, Aubameyang sau Adama Traore, însă Xavi pregătește marea lovitură pentru vara lui 2022, când va aduce un star al lui PSG.
Este vorba despre Angel Di Maria, jucător cu profil ofensiv care a mai fost dorit și în trecut pe Camp Nou. De data aceasta, însă, Di Maria va fi mai accesibil ca niciodată.
Contractul argentinianului cu PSG va ajunge la final pe 30 iunie 2022, iar potrivit publicației franceze L’Equipe, clubul de pe Parc des Princes nu are de gând să îi facă o propunere de prelungire a înțelegerii.
Astfel, mijlocașul trecut și pe la Benfica, Real Madrid sau Manchester United, care pe 14 februarie a împlinit 34 de ani, va putea să semneze din postura de jucător liber cu orice club își dorește.
Și cum a arătat că încă mai poate evolua la nivel înalt, ofertele nu au încetat să apară. Potrivit publicației catalane El Nacional, FC Barcelona este în acest moment mare favorită să obțină semnătura lui Angel Di Maria. Mai este nevoie de un singur lucru: acordul lui Xavi! Dacă antrenorul își va da „ok-ul” pentru ca mutarea să se facă, atunci Di Maria va sosi pe Camp Nou din vara acestui an.
Di Maria este reprezentat de Jorge Mendes, care are o relație foarte bună cu președintele catalanilor, Juan Laporta. Acest lucru ar putea facilita revenirea lui Di Maria în fotbalul spaniol.

Patru sezoane a evoluat Di Maria pentru Real Madrid în La Liga, în intervalul 2010 – 2014.

Di Maria a fost om de bază în acest sezon la PSG

Angel Di Maria a fost una dintre primele opțiuni preferate de antrenorul și conaționalul Mauricio Pochettino. Di Maria a evoluat un total de 20 de meciuri pentru PSG în acest sezon, reușind să se remarce cu trei goluri și cinci pase decisive.
În prezent, cota de piață a lui Angel Di Maria este de 15 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Di Maria este unul dintre cei mai convocați fotbaliști ai naționalei Argentinei, cu un total de 120 de selecții. Pentru echipa națională, fotbalistul lui PSG a marcat un total de 23 de goluri.

Însă, din cele 23 de goluri marcate pentru Argentina, unul are un loc special în inima lui Di Maria. Cel din finala Copa America 2021, contra gazdei Brazilia. Mulțumită acelei reușite, Di Maria a adus trofeul în Argentina:

Să fiu sincer, marcarea acelui gol mi-a schimbat definitiv viața. Atât de multă suferință. Atât de multe lucruri prin care am trecut alături de familia mea, de soția mea și de fiicele mele, care m-au văzut cum am plâns…

Și apoi, dintr-o dată, o schimbare totală. Să ajung în Argentina la Rosario și să văd nebunia de la aeroport. Cu fanii care doar îmi spuneau mulțumesc pentru bucuria pe care le-am adus-o. După atâta suferință, după COVID… Mulți apropiați care au murit… Acea lună de zile pe care am petrecut-o cu băieții și acest vis împlinit, după atâta suferință”, a spus Di Maria, într-un interviu acordat pentru TNT Sports.

Coechipieri de marcă pentru Messi. PSG și-a stabilit țintele din vară și a ales două nume grele.

Urmăriți Playsport.ro și pe