FC Barcelona iese din criza financiară. Contract fabulos pentru echipa catalană scos la iveală de presa spaniolă

Robert Zanfir / 23.05.2022, 17:02
FC Barcelona iese din criza financiară. Contract fabulos pentru echipa catalană scos la iveală de presa spaniolă

Barcelona este pe cale să bată palma cu doi parteneri comerciali, care ar putea vira în conturile clubului impresionanta sumă de 900 de milioane de euro. Catalanii tocmai au încheiat unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria recentă.

Barcelona a încheiat în genunchi un sezon mai slab decât o arată impresia finală. Xavi și compania au pierdut acasă cu Villarreal, dar s-au clasat în cele din urmă pe poziția secundă din La Liga. Totuși, fanii nu pot uita prezența lamentabilă din cupele europene, dar și pierderea inegalabilului Leo Messi.

Barcelona, la un pas de o lovitură financiară

Catalanii au fost serios loviți de criza financiară din cadrul clubului. A fost, de altfel, și motivul pentru care Leo Messi a plecat de pe Nou Camp, pentru a ajunge în curtea francezilor de la PSG.

Totuși, în ciuda rezultatelor foarte slabe din Europa, dar și parcursului pe alocuri catastrofal din campionat, Barcelona se poate mândri cu una dintre cele mai mari sume câștigate în urma meciurilor din Liga Campionilor și din Europa League.

Mai mult, presa iberică anunță că Xavi și compania și pot face planuri mari pentru sezonul viitor. Conform El Confidencial, Joan Laporta este pe cale să bată palma cu doi parteneri de afaceri care ar putea aduce nu mai puțin de 900 de milioane de euro în conturile clubului. Sursa amintită dezvăluie și numele care ar putea fi implicate în redresarea clubului. CVC Capital și Goldman Sachs.

CVC Capital urmează să fie prezent pe echipamentele de joc ale echipei care nu de mult se mândrea cu absența numelor partenerilor comerciali de pe tricoul de joc. În plus, Goldman Sachs urmează să obțină 30 la sută din acțiunile Barca TV. Barcelona va primi aproximativ 900 de milioane de euro în urma acestor parteneriate.

Xavi a finalizat „lista neagră”, Barcelona pune pe liber o echipă

Potrivit celor de la Marca, Barcelona urmează să renunțe la 9 dintre jucători. Neto, Umtiti, Lenglet, Mingueza, Riqui Puig, Pjanic, Collado, Braithwaite și Trincao sunt jucătorii pe care Xavi este decis să nu se mai bazeze din stagiunea viitoare.

Fostul mare jucător al trupei blaugrana a anunțat deja primii jucători xde care se va despărți.

Da, am vorbit atât cu ei, cât și cu alții. Sunt patru sau cinci jucători. Ei știu deja ce părere am. Trebuie să găsim soluții pentru cei care nu mai pot continua aici. Acum că ne-am atins obiectivele a sosit timpul, iar eu de asta sunt antrenor.

Îmi lasă un gust amar, dar a trebuit să îi informez. Mi-au demonstrat că au dorință, iar unii mi-au mulțumit. Am fost sincer cu ei, le-am spus că aici le-ar fi fost greu să prindă minute și că ar fi mai fericiți la alte echipe”, a răspuns Xavi, conform Football Espana.