FC Barcelona se clatină după ce ultimul președinte a fost arestat! Josep Maria Bartomeu plătește pentru greșelile trecutului

Mihai Cheles 01.03.2021, 16:46
FC Barcelona se clatină după ce ultimul președinte a fost arestat! Josep Maria Bartomeu plătește pentru greșelile trecutului

FC Barcelona se clatină după ce ultimul președintele a fost arestat! Jose Maria Bartomeu este anchetat în dosarul „Barcagate”, alături de asociații săi.

FC Barcelona se clatină după ce președintele a fost arestat! Josep Maria Bartomeu plătește pentru greșelile trecutului

Potrivit informațiilor oferite de postul de radio Cadena Ser, aflată în strânsă legătură cu oamenii din interiorul clubului catalan, patru persoane extrem de importante din clubul Barcelona, au fost ridicate pentru declarații. Aceștia sunt fostul președinte Josep Maria Bartomeu, omul care asigură interimatul după ce acesta a demisionat în octombrie, Oscar Grau,  directorul juridic Roman Gomez Ponti și consilierul de încredere al lui Bartomeu, Jaume Masferrer.

Cotidianul Marca anunță că Bartomeu și Masfarrer au fost „săltați” din propriile locuințe, în timp ce Grau și Ponti au fost reținuți la stadionul Camp Nou. Toți patru au fost duși la o secție de poliție pentru audieri. Se așteaptă ca aceștia să fie eliberați până la terminarea zilei.

Potrivit presei spaniole, perchezițiile efectuate la FC Barcelona sunt legat de ancheta numită „Barcagate”, apărută în urmă cu un an. Cadena Ser a arătat, într-o anchetă, cum a plătit Barcelona un milion de euro în șase facturi separate către compania I3 Ventures. Aceștia aveau obligația de a denigra pe rețelele de socializare toți oamenii care se impuneau regimului condus de Bartomeu. Printre cei vizați erau Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi și Gerard Pique. Ultimul dintre ei, din pricina sugestiei de a revigora Cupa Davis printr-un alt format.

La 17 februarie 2020, oficialii de la FC Barcelona ar fi negat orice implicare în campaniile de calomnie pe rețelele de socializare. Chiar dacă, la acea dată, Lionel Messi era atacat agresiv de fani în mediul online și se punea presiune pe acesta să semneze un nou contract cu Barcelona. Lucru care, oricum, nu avea să se întâmple.

Contract pe trei ani pentru I3 Ventures

Potrivt Cadena Ser, campania de denigrare pregătită de cei de la I3 Ventures ar fi trebuit să țină trei ani. Acesta era durata celor șase contracte încheiate.

Li s-a dat sarcina de a monitoriza reţelele sociale? Raspunsul este da. Au fost însărcinaţi cu discreditarea oamenilor sau instituţiilor pe reţelele de socializare? Raspunsul este nu. Şi îi vom da în judecată pe toţi cei care ne acuză de acest lucru ”, s-a apărat Bartomeu, la momentul respectiv.

Operațiunea polițiștilor catalani vine cu doar șase zile înainte să fie ales un nou președinte la Barcelona. Suporterii-acționari vor avea de votat între Joan Laporta, Toni Freixa și Victor Font.

Bartomeu și Rosell, doi președinți cu probleme

Jose Bartomeu (57 de ani) și-a prezentat demisia la Barcelona pe 27 octombrie 2020, după un mandat de șase ani și jumătate. A fost al 40-lea președinte al Barcelonei, cu un mandat de 13 trofee câștigate.

Bartomeu l-a înlocuit pe Sandro Rosell, arestat și el în trecut, după ce a fost acuzat de spălare de bani. Acesta a fost președinte la Barcelona în perioada 2010-2014. A demisionat după ce început ancheta în privința adevăratelor sume pentru care Neymar s-a transferat la Barcelona, de la Santos.

FC Barcelona se clatină după ce ultimul președintele a fost arestat! Josep Maria Bartomeu plătește pentru greșelile trecutului
FC Barcelona se clatină după ce ultimul președintele a fost arestat! Josep Maria Bartomeu plătește pentru greșelile trecutului

Pleacă Leo Messi de la Barcelona?

Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona expiră în vara acestui ani și sunt șanse minime ca argentinianul să mai continue pe Camp Nou. Messi s-a săturat să suporte toate criticile la Barcelona și să fie scos vinovat pentru toate, și va cântări foarte bine ce are de făcut. Șeicii de la Manchester City și Paris Saint-German îl așteaptă cu brațele deschise.

Ar putea merge lângă prietenul Pep Guardiola la City sau ar putea fii coleg cu Kylian Mbappe și Neymar la Paris.  În plus, ar fi antrenat de conaționalul Maurizio Pochettino. Ambele formații pregătesc sume colosale în vară, sperând la un transfer istoric. Messi așteaptă să vadă cine va câștigat alegerile la Barcelona și cu ce propunere va veni. Dacă nu îl va convinge, Messi ar putea schimba echipa cu prima ocazie.

Urmăriți Playsport.ro și pe