FC Bihor – FCSB 0-2. Roș-albaștrii au apăsat accelerația cât a fost nevoie în prima etapă din Cupa Românie

George Drafta 27.09.2023, 22:55
FC Bihor – FCSB 0-2. Roș-albaștrii au apăsat accelerația cât a fost nevoie în prima etapă din Cupa Românie

FCSB a câştigat, fără mari emoţii, partida din etapa I a grupei Cupei României, cu FC Bihor, scor 2-0.

Golurile vicecampioanei au purtat semnătura lui David Miculescu (min. 26) şi a sud-africanului Siyabonga Ngezana (min. 69). Ultimul se află la prima sa reuşită în tricoul actualului lider din Superligă.

Deşi a rezistat bine din punct de vedere fizic, gruparea din Oradea nu a izbutit să-şi creeze nicio ocazie importantă de gol. Nici FCSB nu a arătat deloc bine, dar trebuie precizat că antrenorul principal Elias Charalambous a mizat pe o formulă experimentală.

FC Bihor – FCSB 0-2 (26′ Miculescu, 69′ Ngezana)

min 90+3: Final de meci: 0-2

min 69: GOOL FCSB! 0-2! Siyabonga Ngezana se înalţă peste întreaga defensivă a Bihorului şi trimite cu capul în poartă. Fundaşul sud-african a beneficiat şi de ieşire greşită pe centrare a portarului Pînzariu.

min 45: Pauză la Oradea: 0-1

min 33: Bihorenii ajung pentru prima dată periculos la poarta FCSB-ului. Sergiu Jurj îi ia faţa lui Haruţ, însă nu reuşeşte să găsească spaţiul porţii.

min 31: Miculescu e aproape de dublă. Şutul său este blocat de Pînzariu, iar FCSB se alege doar cu o lovitură de la colţul terenului.

min 26: GOOL FCSB! 0-1! Deşi este înconjurat de cinci jucători ai gazdelor, Miculescu protejează bine mingea şi trimite în poartă.

min 5: FCSB îşi creează prima şansă de gol. Miculescă scapă singur cu portarul Pînzariu, dar nu poate trece de acesta şi faua se încheie fără urmări pe tabela de marcaj.

min 1: Start de meci

Peste 10.000 de oameni au umplut arena Iuliu Bodola din Oradea.

Echipe de start:

FC Bihor: Pînzariu – Paublusztig, Sg. Jurj, Ioviță, Sorian, Farcaș, Gunie, Ban, Bactăr, C. Jurj, B. Vasile
Rezerve: R. Bob – F. Drăgan, A. Popa, Hosu, Chitșs, Calugher, Al. Stoian, Militaru, D. Stan
Antrenor: Florin Farcaș

FCSB (4-3-3): A. Vlad – V. Crețu, Ngezana, Haruț, Cr. Ganea – Djokovic, Lixandru, Gogescu – Radaslavescu, Miculescu, Oct. Popescu (cpt.)
Rezerve: Udrea – Panțîru, Șut, Compagno, Pandele, Ov. Popescu, Olaru, Pantea
Antrenor: Elias Charalambous

Componenţă Grupa C: 

FCSB, FC Bihor, Oţelul Galaţi, SCM Zalău, Dinamo Bucureşti, FCu Craiova

Avancronica:

Meciul este sold-out de aproape o săptămână. Mulţi dintre fanii celor de la FC Bihor dorind să asiste la cel mai important eveniment fotbalistic din oraş din ultimii 20 de ani. Aflată în Liga 3, echipa din vestul ţării încearcă să facă faţă liderului Superligii, o echipă aflată la a 4-a deplasare la rând în decurs de doar 10 zile.

Lider este însă şi FC Bihor în seria a 8-a a Ligii 3, iar la ultima reprezentaţie pe teren propriu fotbaliştii lui Florin Făcaş au câştigat în faţa celor de la CS Socodor , scor 3-1.

FC Bihor are ca obiectiv promovarea în Liga 2 în acest sezon

Orădenii au trecut şi ei în ultimii ani printr-un faliment, fosta societate dispărând în 2016 din competiţiile organizate de FRF.

Echipele probabile

Iată cum ar putea arăta cele două echipe la fluierul de start, conform Gsp

FC Bihor: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Daniel Stan, Ricardo Farcaș – Alexandru Stoian – Vadim Calugher, Răzvan Gunie – Ionuţ Ban, Andrei Moga, Florin Chitaș – Sergiu Jurj

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Dawa, Haruț, Cr. Ganea (Panțâru) – Djokovic, Lixandru, Al. Băluță – Radaslavescu, Miculescu, Oct. Popescu

Urmăriți Playsport.ro și pe