FC Botoșani are antrenor nou. Valeriu Iftime a anunțat numele celui care va conduce echipa în perioada următoare

Bordei Radu 16.11.2022, 17:37
FC Botoșani are antrenor nou. Valeriu Iftime a anunțat numele celui care va conduce echipa în perioada următoare

Surpriză pe banca celor de la FC Botoșani. Valeriu Iftime a anuțat numele celui care va ocupa postul de antrenor principal, după plecarea lui Mihai Teja. Este o opțiune la care nu se gândea nimeni.

Valeriu Iftime s-a săturat de speculații și a anunțat noul antrenor de la FC Botoșani

Finanțatorul moldovenilor a tot căutat o variantă cât mai bună pentru banca moldovenilor. Iftime a declarat că se teme să mai greșească, pentru ca echipa să nu intre în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu toate acestea, după mai multe ezitări, patronul a ales o opțiune care surprinde la prima vedere. Mihai Ciobanu, omul care era antrenor cu licență PRO în mandatul lui Marius Croitoru, este cel asupra căruia s-a oprit Iftime. Alin Bejan, Andrei PAtache și Alin Bordeanu îl vor ajuta pe acesta.

Am hotărât să fie Mihai Ciobanu antrenor principal pentru că are licența Pro iar din staff sa facă parte Bejan, Bordeanu și Patache. Ei vor pregăti echipa pentru meciurile cu FC SB urmând ca în pauza de iarnă să mai aducem un antrenor în staff. Va fi tot un antrenor fără licență iar Mihai Ciobanu va rămâne antrenor principal, a declarat Valeriu Iftime, pentru btonline.ro

Se pare că patronul a fost convins de faptul că Ciobanu știe bine echipa și poate să stabilizeze situația. Moldovenii au câștigat doar o singură dată în ultimele 11 partide, lucru care a dus la despărțirea de Mihai Teja.

Transferul de senzație pregătit de cei de la Botoșani

Fără antrenor principal după plecarea lui Mihai Teja, moldovenii încearcă să iasă din zona periculoasă a clasamentului şi cu ajutorul lui Charles Petro. Internaţionalul în vârstă de 21 de ani din Malawi este noua ţintă a botoşănenilor. În prezent la campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, mijlocaşul defensiv mai are doar o lună şi jumătate de angajament cu revelaţia sezonului trecut al Ligii Campionilor.

Se pare însă părţile ar fi ajuns deja la un acord, iar acesta va ajunge la echipă în primele zile din 2023. Nu ar fi prima oară în carieră când Petro va avea legături cu ţara noastră. La echipa naţională a statului Malawi, fotbalistul este antrenat de românul Mario Marinică.

Charles Petro se află la Sheriff de aproape trei ani. Însă nu a fost trecut în stagiunea precedentă pe lista UEFA de către clubul său. Astfel el a ratat confurntările cu Real Madrid din grupele competiţiei. Trupa din Tiraspol a fost prima din Europa la care „închizătorul” a evoluat. El fiind transferat la vecini din ţara sa natală.