FC Botoșani i-a făcut bagajele fotbalistului suspectat că deținea droguri: „Acum pleacă! A venit cu un aparat, nu știu dacă era interzis.”

Giosanu Catinca / 12.07.2021, 22:36
FC Botoșani i-a făcut bagajele fotbalistului suspectat că deținea droguri: „Acum pleacă! A venit cu un aparat, nu știu dacă era interzis.”

Echipa de fotbal FC Botoşani s-a despărţit un atacant. Clubul din Moldova i-a făcut bagajele celui care a fost suspectat că are asupra lui substanțe interzise la plecarea în cantonament cu echipa.

FC Botoșani i-a făcut bagajele fotbalistului suspectat că deținea droguri

Maecky Ngombo (26 de ani) a fost găsit cu un grinder metalic de tutun la plecarea în cantonamentul din Austria. Din acel moment, atacantul belgian al celor de la FC Botoșani a avut parte numai de probleme.

În postul de poliție de frontieră Suceava, la ieșirea din țară, în cursa spre direcția Memmingen (Germania), în bagajul de mână al unui cetățean belgian a fost descoperit un grinder metalic în interiorul căruia erau urme de substanță vegetală tocată de culoare verde. Persoana și-a continuat călătoria. Cazul a fost preluat de organele de poliție competente.”, conform declarației oferite de Florin Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pentru ziare.com.

Incidentul s-a produs chiar în momentul în care echipe de fotbal a lui Marius Croitoru pleca spre cantonamentul din Austria. Mai exact, pe data de 29 iulie. La scurt timp după ce a fost descoperit aparatul cu pricina, Cătălin Anton, președintele celor de la FC Botoșani, a declarat că are încredere în fotbalistul său. Asta, până la proba contrarie.

„Acum pleacă! A venit cu un aparat, nu știu dacă era interzis.”

Între timp, informația a fost validată de autorități. Prin urmare, FC Botoșani i-a făcut bagajele lui Maecky Ngombo. Astfel, Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, s-a văzut nevoit să anunțe despărțirea de jucătorul de 26 de ani.

Copilul avea o râșniță pentru țigări din Olanda, el fumează unele țigări, nu știu dacă e cannabis, nu știu dacă sunt interzise.

El a venit cu butoiașul ăla. Am rămas megasurprins când am auzit ce s-a întâmplat.

El chiar mi-a zis: Patroane, fac și un test antidrog! Dar i-am zis că nu e cazul. Nu cred că a făcut ceva ilegal, dar i-am explicat că e neplăcut. Afectează imaginea clubului.

Copilul încă nu a plecat. Avenit cu echipa din cantonament. Acum își strânge bagajul.”, a declarat Valeriu Iftime, într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Pentru cei care nu știu, grinderul este un dispozitiv metalic ce poate fi folosit pentru măcinatul, tocarea sau tăierea plantelor și tutunului. În cele mai multe cazuri, aparatul găsit asupra atacantului belgian este folosit pentru măcinarea canabisului.