FC Botoșani îl vinde pe Hervin Ongenda. De unde a venit oferta pentru jucătorul lui Marius Croitoru

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.09.2021, 15:01
FC Botoșani îl vinde pe Hervin Ongenda. De unde a venit oferta pentru jucătorul lui Marius Croitoru

Hervin Ongenda este fără îndoială unul dintre principalele motive pentru care FC Botoșani se află pe locul 2 în Liga 1 în acest moment. Fotbalistul francez în vârstă de 26 de ani a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive în zece meciuri jucate în acest sezon de Liga 1.

Însă, pe lângă aceste cifre, mijlocașul ofensiv crescut de Paris Saint-Germain impresionează prin calitățile sale tehnice și prin viziunea asupra jocului. Grație acestora, Ongenda a ajuns să fie unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Liga 1.

Hervin Ongenda, urmărit de cluburi din zona Golfului

Gigi Becali l-a dorit foarte mult pe francez în vara care a trecut. Finanțatorul celor de la FCSB chiar se înțelesese cu Valeriu Iftime în legătură cu suma de transfer. Afacerea a picat însă din cauza refuzului fotbalistului de a se transfera la echipa roș-albastră.

Hervin Ongenda mai are contract doar până la finalul acestui sezon cu FC Botoșani. Așa că s-a gândit că ar fi mult mai avantajos să plece în afara României din postura de jucător liber de contract. Asta pentru că ar putea solicita un salariu mai mare. Întrucât echipa la care va merge nu va fi nevoită să plătească nicio sumă de transfer în schimbul său.

Și se pare că strategia fotbalistului francez a dat deja roade. Asta pentru că GSP anunță că există interes din zona arabă pentru fotbalistul lui Marius Croitoru.

Majeashi Abdullah, un impresar saudit cu multe conexiuni în acea zonă a Globului, a venit în România pentru a-l urmări pe viu pe Hervin Ongenda. El a asistat la meciul câștigat de FC Botoșani în deplasare cu Dinamo cu scorul de 2-1.

Și a avut ce vedea. Hervin Ongenda a deschis scorul pentru moldoveni în debutul meciului. Pe lângă mijlocașul francez, impresarul arab a mai remarcat doi jucători, câte unul de la fiecare echipă.

Am mers la meci ca să-l urmăresc pe Ongenda. Mi-au mai plăcut mijlocașul defensiv de la Botoșani (Edjouma) și Ahmed Bani, de la Dinamo”, a spus impresarul conform sursei citate.

De ce l-a refuzat de fapt fotbalistul francez pe Gigi Becali

Hervin Ongenda ar fi avut la FCSB un salariu de 20.000 de euro pe lună. De 4 ori mai mare decât cel pe care îl are la FC Botoșani. Cu toate acestea el l-a refuzat pe Gigi Becali.

Pe lângă dorința de a pleca din postura de jucător liber de contract în străinătate, pentru a primi un salariu mai mare, a mai fost un motiv care l-a făcut pe francez să nu meargă la FCSB.

PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate la finalul lunii august că Hervin Ongenda nu vrea să lucreze cu Gigi Becali din cauza ieșirilor nervoase pe care patronul FCSB-ului le are la adresa jucătorilor după înfrângeri.