FC Botoșani pregătește un transfer de răsunet! Ce jucător important vor să aducă moldovenii în pauza competițională

Bădulescu Silvian / 30.12.2021, 22:05
FC Botoșani pregătește un transfer de răsunet! Ce jucător important vor să aducă moldovenii în pauza competițională

FC Botoșani încheie anul pe locul patru în Liga 1, dar finanțatorul echipei moldovene, Valeriu Iftime, a anunțat că situația financiară a clubului nu este bună.

Malcom Edjouma, dorit în Ungaria

În condițiile date, FC Botoșani se pregătește să se despartă de un jucător important care are oferte atât din Liga 1, dar și din străinătate. Problemele financiare anunțate de patron la Digi Sport îi fac pe aceștia să scoată la vânzare anumiți jucători. Astfel, Malcom Edjouma, mijlocaș defensiv francez în vârstă de 25 de ani, venit în februarie 2021, liber de contract, este aproape de a părăsi Moldova.

Marius Croitoru a anunțat la Digi Sport că există o ofertă concretă pentru Edjouma din Ungaria.

Edjouma este un jucător pe val, care a făcut o jumătate de an formidabilă. Este un punct fix la noi în echipă. Din păcate, este foarte greu să-l ținem, pentru că este un jucător foarte bun și atrage atenția cluburilor puternice din punct de vedere financiar. Suntem nevoiți să vindem. Depinde de ofertă, are una clară din Ungaria, dar în momentul acesta nu este ceea ce ne dorim noi. Trebuie să mai pună niște bani, pentru că este un jucător de valoare”.

„Nu avem bani pentru salariul lui Keșeru”

Marius Croitoru a vorbit și despre necesitatea aducerii unui atacant la FC Botoșani. Totodată, el a ținut să precizeze că moldovenii nu-și permit să-l aducă pe Keșeru.

Încercăm să luăm un atacant, dar atacanții buni nu vin la Botoșani. Am căutat atacanți și n-am găsit. De aceea am avut mulți juniori în lot. Nu avem bani pentru salariul lui Keșeru”.

Chiar dacă FC Botoșani nu are un lot numeros, Marius Croitoru a subliniat faptul că el se poate descurca și cu jucătorii pe care îi are la dispoziție.

Așa cum m-am descurcat și până acum fără mulți jucători, o voi face și acum. Jucători buni sunt peste tot, trebuie să-i descoperi și să le oferi liniștea necesară, metodele de antrenament. Cel mai important lucru este încrederea, sunt mulți jucători buni care își pierd încrederea” a concluzionat acesta.

Malcom Edjouma a marcat 4 goluri și a oferit 2 pase decisive în cele 18 partide din acest sezon. Totodată, conform Transfermarkt, cota de piață a acestuia este de 500.000 de euro.

În ultimele două sezoane, FC Botoșani a vândut mai mulți jucători pe sume importante, printre care Denis Haruț, Marko Dugandzic, George Cîmpanu, Reagy Ofosu, Mahmoud Al-Mawas, Andrei Chindriș și Ulrich Meleke.

Botoșănenii ocupă locul 4 în acest moment, la 3 puncte de FC Voluntari, ocupanta ultimului loc de pe podium.