FC Botoșani se transformă în pepiniera FCSB. Patronul moldovenilor are soluții pentru orice plecare din tabăra vicecampioanei

Robert Zanfir 08.02.2023, 00:34
FC Botoșani se transformă în pepiniera FCSB. Patronul moldovenilor are soluții pentru orice plecare din tabăra vicecampioanei

Valeriu Iftime recunoaște că și-ar dori ca transferul lui Malcom Edjouma de la FCSB să se realizeze. Omul de afaceri spune că, astfel, s-ar deschide oportunitatea unor noi afaceri între echipa sa și clubul patronat de Gigi Becali.

FC Botoșani este echipa începutului de an din Superliga. Trecută de eșecurile umilitoare cu Farul, 0-8, sau cu Sepsi, 0-7, echipa lui Valeriu Iftime a ajuns la trei victorii consecutive. Moldovenii s-au apropiat la doar patru pași de zona de playoff. Altfel vorbește omul cu burta plină, așa că Valeriu Iftime a decis că e cazul să iasă la înaintare.

Valeriu Iftime are soluții pentru Gigi Becali

Valeriu Iftime îi face deja politica de transferuri lui Gigi Becali. Omul de afaceri din Botoșani spune că nu are o relație specială cu latifundiarul din Pipera, dar recunoaște că bucureșteanul este un susținător financiar al fotbaalului românesc.

„Cu siguranţă mi-aş dori ca FCSB să fie un vector de imagine al fotbalului în România, pentru că banii pe care Gigi Becali i-a făcut în fotbal, i-a lăsat în fotbal. Noi, în România, nu avem decât de câştigat.

Din punctul meu de vedere, nu am o relaţie specială sau de mare prietenie cu Gigi Becali. Cu toate extravaganţele pe care le face Gigi Becali în fotbal, rămâne un punct de sprijin pentru mulţi din fotbal şi vreau să plece Edjouma pentru că acolo poate să vină Dican”, a declarat Valeriu Iftime, conform Fanatik.

Are înlocuitor și pentru Dawa

Joyskim Dawa a lipsit din ultima partidă a celor de la FCSB. Becali chiar se gândea că va avea o șansă în plus cu CFR prin absența camerunezului. Realitatea din teren i-a dat dreptate. Iulian Cristea a fost între cei mai buni de pe teren. Între timp, Dawa poate da curs unei eventuale oferte. Valeriu Iftime veghează.

„Poate să plece oricare dintre extreme că vine Mailat. Sau poate să plece Dawa că vine Mutombo. Eu cred că sunt soluţii şi sunt deschis să fac în continuare lucrurile astea.

Eu mă ajut doar pe mine. Iar dacă eu mă ajut pe mine, domnul Becali poate să ajute echipele de fotbal din România”, a mai declarat Valeriu Iftime.

Flavius Stoican: Domnul Iftime ne oferă toate condițiile

Flavius Stoican e în al nouălea cer după victoria cu 5-0 în fața Petrolului. „Când faci lucrurile cu pasiune, fotbalul te răsplătește. Mă bucur pentru jucători, pentru moralul lor, care este în creștere. Mă bucur pentru oamenii care iubesc această echipă, i-am văzut în tribune, în frig.

Nu am tratat meciul superficial, nu ni s-a urcat la cap, că veneam după două victorii. Au tratat meciul foarte serios, bravo lor! Tot focusul e acum pe partida de la Arad.

De trei etape n-am primit gol, meritul este al întregii echipe, dar avem un portar excepțional. Când linia de fund e depășită, intervine el. Mă bucur pentru Edi Pap, îl văd conectat, focusat, la antrenamente, nu sunt doar vorbe, e o realitate. Avem șansa că anumiți oameni susțin financiar echipa, în special domnul Iftime. Ne oferă toate condițiile, să ajungem într-un timp foarte scurt la Arad. Chiar dacă este o cheltuială în plus, ne oferă un drum cu avionul”, a spus antrenorul lui FC Botoșani.

  • Următorul meci al moldovenilor este programat sâmbătă, 11 februarie, de la 14:30. UTA – FC Botoșani contează pentru runda 25 din Superliga.
Urmăriți Playsport.ro și pe