Dinamo încă speră la promovarea directă. Oțelul Galați a suferit o nouă înfrângere. Clasamentul și ultimele meciuri

Cosmin Olteanu 16.05.2023, 20:58
Dinamo încă speră la promovarea directă. Oțelul Galați a suferit o nouă înfrângere. Clasamentul și ultimele meciuri

FC Buzău a învins-o pe Oțelul Galați în meciul contând pentru etapa a 9-a din playoff-ul ligii secunde. Unicul gol a fost marcat de Lopez (38), în urma unei faze la care dunărenii au reclamat un fault asupra portarului.

Acest rezultat o menține pe Dinamo în cursa pentru locul al doilea, care asigură promovarea directă. În ultima etapă îi așteaptă, însă, un duel la Iași, cu liderul din playoff, în vreme ce Oțelul va primii vizita Unirii Dej.

Cum arată clasamentul playoff-ului din Liga 2

FC Buzău – Oțelul Galați 1-0 (Lopez 38)

min. 90+7: Fluier final.

min. 82: Cîrjan îi așază balonul lui Cisotti, care caută poarta de la marginea careului, dar nu-l poate învinge pe goalkeeperul buzoienilor.

min. 61: Gălățenii răspund prin Cisotti, care șutează năprasnic din 16 metri, dar îl ia la țintă pe Rusu.

min. 59: Ocazie pentru FC Buzău. Servit excelent, Boiciuc scapă singur cu Dur-Bozoancă, dar trimite pe lângă poartă, spre disperarea antrenorului Adrian Mihalcea.

min. 45: Pauză pe arena din Crâng.

min. 38: Gol FC Buzău! Lopez câștigă duelul cu Dur-Bozoancă și trimite cu capul în plasă mingea expediată din lovitură de la colțul terenului. Gălățenii protestează, reclamând un fault asupra portarului, dar reușita este validată.

min. 37: Cea mai importantă ocazie a primei reprize vine de la buzoieni. Boiciuc reia cu capul mingea centrată din lovitură liberă, dar ia la țintă bara.

min. 14: Gălățenii cer penalty după un fault comis de Dudu asupra lui Fatai, dar centralul lasă jocul să continue.

min. 1: Începe meciul.

Echipele de start

FC Buzău: Rusu – Oteliță, A. Lopez, Wiktorski, Sălceanu – Trebotic, Gaitan – Dudu, Greu, Blejdea – Boiciuc
Rezerve: Horeboiu – Șuteu, Godwin, V. Alexandru, Marku, I. Fulop, Dr. Lazăr, M. Ivan, Brîncoveanu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Oțelul: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Sîrghi, Nedelea – Zivulic, Cisotti, Gorovei – Oct. Ursu, Fatai, Scocîlcă
Rezerve: R. Pop – D. Panait, Jardan, I. Neagu, Adăscăliței, Cr. Ciobanu, L. Maxim, Cîrjan, Farcaș
Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Buzău – Oțelul Galați, 19:00, Liga 2

FC Buzău vine după o înfrângere, în campionat, contra celor de la Unirea Dej, 0-1. În acest moment, echipa buzoiană se află pe ultimul loc din play-off-ul Ligii 2, cu 39 de puncte obținute.

De cealaltă parte, Oțelul Galați a bifat tot o înfrângere, în fața lui Dinamo, 0-2. Formația antrenată de Dorinel Munteanu ocupă locul 4 în Liga 2, cu 46 de puncte.

Echipele probabile de la FC Buzău – Oțelul Galați:

FC Buzău: Rusu – B. Oteliţă, Wiktorski, Marku, R. Sălceanu – A. Lopez, Pablo Gaitan – Al. Boiciuc, Feitoza, Andrei Blejdea – V. Alexandru
Antrenor: Adrian Mihalcea

Oțelul Galați: Pop – Rus, Yabre, Ghiocel, Panait – Cisotti, Neagu, Jardan – Scocîlcă, Fatai, Ursu
Antrenor: Dorinel Munteanu

Gălățenii pot obține azi matematic promovarea în Superliga

Oțelul Galați are nevoie de o victorie în fața Buzăului pentru a fi, matematic, promovată în Superliga. În acest moment, trupa lui Dorinel Munteanu se află pe locul 4 din Liga 2, cu 46 de puncte obținute, la egalitate cu ocupanta locului 3, Dinamo. În cazul în care Oțelul și Dinamo se vor afla la egalitate de puncte, și la finalul sezonului, atunci formația gălățeană va avea câștig de cauză, deoarece a terminat cu mai multe puncte sezonul regular.

Dinamo a reușit, deja, să-și asigure locul la barajul de promovare, însă ar putea să promoveze direct, dacă se va impune în fața lui Poli Iași, iar Oțelul nu va mai obține nicio victorie până la finalul sezonului.

Ultimul loc de baraj este disputat de Unirea Dej și FC Buzău. Favoriți sunt buzoienii, deoarece mai au două partide – cu Oțelul și CSA Steaua – în actualul sezon, în timp ce Unirea Dej mai are un singur meci, cu Oțelul.

Programul din play-off-ul Ligii 2

  • 16 mai: FC Buzău – Oțelul Galați
  • 21 mai: Poli Iași – Dinamo, CSA Steaua – FC Buzău, Oțelul Galați – Unirea Dej
Urmăriți Playsport.ro și pe