FCSB a vrut să mai transfere un fotbalist din Africa de Sud. Ce probleme neașteptate au apărut. ”Asta poate distruge familii”

Alex Matei 30.07.2023, 16:16
FCSB a vrut să mai transfere un fotbalist din Africa de Sud. Ce probleme neașteptate au apărut. ”Asta poate distruge familii”

FCSB a realizat patru transferuri până acum, în perioada de mercato a verii. În Superliga se mai pot legitima jucători până luni, 4 septembrie 2023, inclusiv.

Alexandru Băluță (29 de ani), Damjan Djokovic (33 de ani), Siyabonga Ngezana (26 de ani) și Vlad Chiricheș (33 de ani) sunt loviturile verii la gruparea roș-albastră.

FCSB a vrut să mai transfere un fotbalist din Africa de Sud. De ce Reeve Frosler nu a mai ajuns la București

Diriguitorii vicecampioanei României se pare că ar mai fi vrut un fotbalist din Africa de Sud, adus pe aceeași filieră cu Ngezana, și tot de la Kaizer Chiefs, echipă care a terminat pe locul 5 în precedentul campionat, numai că s-ar fi lovit de probleme neașteptate.

Este vorba despre Reeve Frosler (25 de ani), fundaș dreapta, numai că cei de la Chiefs ar fi refuzat propunerea venită de la București.

”Devine o chestie comună pentru anumite regiuni și țări să nu-și plătească jucătorii la timp sau să nu respecte taxele contractuale stabilite inițial. Uitați-vă în Arabia Saudită cât de rău e!

Trei dintre cluburile de top de acolo au primit interdicție la transferuri și au fost amendate pentru că n-au achitat taxele și cotizațiile fotbaliștilor.

Astfel, ca agent sau agenție, ai obligația să-ți sfătuiești corect clienții. Nu e nimic mai rău pentru un fotbalist decât să nu fii plătit cu lunile, asta poate distruge familii. Procesul prin FIFA poate dura foarte mult timp”. ar fi spus un impresar, potrivit celor de la goal.com.

”După ce l-au luat pe Siyabonga Ngezana de la Kaizer Chiefs, formaţia din România a pus ochii pe alţi doi jucători ai echipei. Ashley Du Preez a ajuns pe radarul echipei, în timp ce numele lui Reeve Frosler se află şi el pe lista giganţilor din România”, anunțau sud-africanii de la snl24.com în iunie.

Ngezana a semnat cu FCSB, dar nu joacă: „Mi-a zis că au nevoie de 3-4 luni”

Ngezana a semnat cu FCSB, dar nu joacă.

Siyabonga Ngezana a fost transferat de FCSB, în această vară, de la clubul sud-african Kaizer Chiefs, pentru aproximativ 800.000 de euro.

Deși FCSB a disputat deja primele două etape din noul sezon de Superliga, Ngezana nu și-a făcut debutul, într-un meci oficial, pentru formația bucureșteană. Gigi Becali susține că Mircea Lucescu i-a transmis faptul că jucătării africani au nevoie de trei-patru luni pentru a se acomoda.

„Ngezana are nevoie de un timp de acomodare. Jucătorii africani au nevoie de 3-4 luni, așa zicea Lucescu”, a declarat Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă.

Ngezana: „Sunt foarte fericit că am ajuns la FCSB”

„Sunt foarte fericit că am ajuns la FCSB, e o provocare imensă pentru mine. Abia aștept să încep antrenamentele și să joc. Am mai fost în Europa, la Fulham, două săptămâni, în 2016, deci nu sunt prima dată pe acest continent.

Sunt fericit că am ajuns în Europa. Am început să mă antrenez în Africa de Sud câtă vreme așteptam viza.

Nu-l cunosc pe Gigi Becali și nu știu jucători români. Îi cunosc doar pe câțiva dintre colegi. Dar am timp sa învăț despre România și despre fotbalul românesc.

O să mă antrenez și suplimentar aici, în Olanda, cu antrenorul desemnat de club, astfel încât să ajung rapid într-o formă bună. Suporterii FCSB să știe că o să fiu implicat sută la sută pentru club!”, a spus Ngezana, în cadrul primei conferințe de presă din postura de jucător al FCSB-ului.

Urmăriți Playsport.ro și pe