FCSB, CFR sau CSU Craiova – cine are prima șansă la titlu. Plus ”bătălia” pentru Cupă. Analizăm, la PlaySport LIVE!

Sorin Chiriac / 19.04.2022, 17:07

În acest sezon de Liga 1, vom avea parte de un final ”incendiar”. Cel mai probabil că se va juca până în ultima etapă, datorită victoriilor obținute de CS Universitatea Craiova și FCSB în fața campioanei en-titre, CFR Cluj. Tinerețea de la FCSB s-a dovedit a nu fi tocmai fragilitate, exuberanța Craiovei a dovedit că poate conține și constanță, în vreme ce experiența și eficacitatea de la CFR Cluj au început să se dovedească șubrede.

Luptă cap la cap, până în ultima etapă

Mai sunt 5 meciuri până vom afla campioana, iar CFR Cluj (45 puncte), FCSB (43p) și Universitatea Craiova (39p) luptă, fiecarea cu șansa ei, pentru a se încorona la finalul acestui sezon.

Astăzi, la PlaySport LIVE, vom analiza șansele fiecăreia dintre cele trei pretendente, prin prisma ultimelor rezultate obținute, a formei și valorii individuale a jucătorilor, dar și a programului, pentru a vedea care este avantajată și ce atuuri are fiecare dintre ele.

Trei concluzii se desprind privind spre programul celor trei echipe din ultimele 5 runde, decisive. E de văzut care dintre acestea va cântări cel mai mult la nivel de puncte obținute:

 

  • Atuurile CFR-ului: ardelenii joacă pe teren propriu cu Farul, echipă redutabilă cu precădere când joacă în Dobrogea, plus două deplasări, la Voluntari și Argeș, echipe angrenate în lupta pentru Cupa României și fără miză reală în play-off.
  • Atuurile FCSB-ului: va juca în ultima rundă, pe teren propriu, cu CFR Cluj, astfel că stă doar la mâna ei, dacă va câștiga tot până la acel meci va depinde de victoria cu ardelenii pentru adjudecarea titlului, în fața propriilor suporteri care o pot ajuta enorm.
  • Atuurile Craiovei: singura formație cu 3 meciuri din 5 pe teren propriu, unde fanii de pe Oblemenco pot face diferența, plus că vorbim de meciurile cu FCSB, rivală, și Farul, echipă cu randament mai slab în deplasare.

Analiza completă, semnată de Gabriel Berceanu, o puteți citi aici!

Bătălie în Playout pentru un loc de Europa

Pe de altă parte, și lupta din Playoff este interesantă, mai ales că primul loc oferă șansa unui baraj pentru Europa. Rapid a făcut, aseară, instrucție cu o echipă de copii a lui Gaz Metan Mediaș, 8-0, într-un meci care a contat pentru runda a 5-a din play-out-ul Ligii 1. Giuleștenii au revenit pe prima poziție. Adi Mutu a declarat după meci că tot ceea ce contează este rezultatul: „Nu e o victorie mincinoasă. Era un test de maturitate, așa cum am spus de la început. Trebuia să abordăm meciul cu seriozitate. A fost un test pe care echipa l-a trecut cu brio. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”.

Meciul de etapa viitoare, dintre Sepsi și Rapid, programat sâmbătă la Sfântu Gheorghe, devin foarte importnat pentru locul de baraj, așa cum a recunoscut și Adrian Mutu, care a refuzat din nou să înjure alături de galeria giuleșteană.

Azi și mâine se joacă semifinalele Cupei României

Universitatea Craiova, FC Voluntari, FC Argeș și Sepsi OSK sunt cele patru echipe rămase în Cupa României și cvare se vor înfrunta pentru locurile din finală. Astăzi, de la orele 20:00, se joacă prima semifinală, dintre FC Voluntari și FC Argeș, iar mâine are loc cea de-a doua, dintre Sepsi și CS Univeristatea Craiova.

Program semifinale Cupa României:

  • Marți, 19 aprilie: FC Voluntari – FC Argeș, de la ora 20:00 (Stadion “Anghel Iordănescu”)
  • Miercuri, 20 aprilie: Sepsi OSK – Universitatea Craiova, de la ora 19:00 (Sepsi Arena)

Partidele retur vor avea loc în perioada 10-12 mai. Toate partidele din Cupa României pot fi urmărite în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro.

Ediție-specială PlaySport LIVE

Astăzi, de la orele 18:00, la PlaySport LIVE, jurnaliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, împreună cu invitații lor, vor analiza lupta la titlu, situația de la Dinamo și șansele Universității Craiova de a lua campionatul.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: